Avukat Celal Ülgen, 31 Mart yerel seçimlerinde göre alan İstanbul İl Seçim Kurulu hakimlerinin 23 Haziran'da görev almayacaklarını öne sürdü.

Ülgen "Göreceksiniz İstanbul İl Seçim Kurulu’nu tamamen değiştirecekler. Bugün İstanbul İl Seçim Kurulu’nda görev alan yargıçlar Haziran ayında yapılacak seçimde bir tanesi bile yer almayacak. Bunu önceden görebiliyoruz. Nereden anlıyoruz çünkü bu kişilerin niyetleri kötü" diye konuştu.

[old_news_related_template title=" İstanbul İl Seçim Kurulu'nda flaş değişiklik!" desc="İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Müberra Gürdal'ın emekliliğini istedi. Yaşanan bu gelişmenin ardından Gürdal'ın yerine İstanbul 16. Aile Mahkemesi Hakimi Ziya Bülent Öner getirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/12/iecrop/oy_16_9_1557673798.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-istanbul-il-secim-kurulunda-flas-degisiklik-4769289/"]

"İMAMOĞLU'NA VERİLEN OYLARI GASP ETTİLER"

Ülgen, "Bir taraftan da demokrasiden, oyların çalındığından söz ediyorlar. Bence çalma sözcüğünü çok fazla kullanmasınlar, yanlış bir algı yapabilir o silah kendilerine dönebilir. Bu konuda da tavsiyem var. Bu benim düşüncem ama yarın sabahtan itibaren göreceğiz hepsi gerçekleşecek. Çünkü seçimler sırasında il seçim kuruluna olağan üstü bir baskı vardı sanki sorumlusu ilçe seçim kurulları ya da il seçim kuruluymuş gibi bir hava estirdiler. İmamoğlu'na verilen oyları gasp ettiler. Eğer bir çalan kişiden söz etmek gerekirse, çalan kişi ortada açık ve net’’ ifadelerini kullandı.