Bugüne kadar 8 ayrı Parti Meclisi (PM) toplantısı ile 902 adayın belirlendiği CHP'de, 16 belediye başkan adayı daha açıklandı. Adaylar, PM'den alınan yetki çerçevesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından tespit edildi.  Belirlenen adaylar Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından açıklandı.

Buna göre partinin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Adıgüzel yapılırken, Şanlıurfa Siverek'te Mehmet Fatih Bucak, Muğla Bodrum'da Mustafa Saruhan, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik aday gösterildi.

CHP'de bugün açıklanan 16 belediye başkan adayının isimleri şöyle:

Ordu Büyükşehir / Mustafa Adıgüzel
Adana - Karataş / Mehmet Yıldız
Ankara – Etimesgut / Celal Çelik
Antalya – Kaş / Hayri Süt
Hatay – Arsuz / Asaf Güven
Hatay – Kumlu / Rıfat Akkuyu
Isparta – Yalvaç / Erkan Ünal
İstanbul – Maltepe / Ali Kılıç
İstanbul – Silivri / Özcan Işıklar
İzmir – Bayraklı / Serdar Sandal
Konya – Halkapınar / Ahmet Özkaya
Konya – Taşkent / Hilal Ülkü Türedi
Muğla – Bodrum / Mustafa Saruhan
Muş – Bulanık / Fikret Hamarat
Samsun – Bafra / Kemal Bütüner
Şanlıurfa – Siverek / Mehmet Fatih Bucak

ALİ KILIÇ'TAN İLK AÇIKLAMA


CHP yönetimi uzun istişareler sonunda 31 Mart yerel seçimleri için 16 adayın daha ismi belirledi. Açıklanan kritik isimlerden biri de İstanbul Maltepe'nin mevcut belediye başkanı Ali Kılıç oldu. Yeniden aday gösterilmesi ile twitter hesabından kısa bir açıklama yapan Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Hayırlı olsun Maltepem! İkinci 5 yıllık yürüyüşümüzü başlattık. Bu onurlu göreve yeniden layık gören Genel Başkanımız @kilicdarogluk ve partili tüm yoldaşlarıma teşekkür ediyorum Maltepe’den en yüksek oyu çıkaracak ve İstanbul'u hakkettiği sosyal demokrat yönetimle buluşturacağız"