CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün aralarında Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Seyit Torun, Sezgin Tanrıkulu, Abdullatif Şener, Aykut Erdoğdu, Gamze İlgezdi ve Sera Kadıgil'in de bulunduğu çok sayıda İstanbul milletvekiliyle birlikte İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İl Seçim Kurulu'na gelerek dilekçe verdi. Dilekçede, "YSK'nın resmi verilerine göre; 4 milyon 169 bin 967 oy alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde en çok oy alan aday Ekrem İmamoğlu olmuştur. Seçim kanunun 22. maddesine göre, en çok oy alan aday büyükşehir belediye başkanlığına seçilmiş olur. Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı seçildiğine ilişkin mazbatanın verilmesini talep ediyoruz" denildi.

"İMAMOĞLU'NUN MAZBATASINI İSTEMEK ÜZERE DİLEKÇEMİZİ VERDİK"

Daha sonra milletvekilleri ve parti üyeleriyle birlikte İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 8 Nisan'da da Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının verilmesi için dilekçe verdiklerini hatırlatarak; "Bugün yine Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm yöneticileri ve milletvekillerimizle birlikte bir kez daha bu ilgili kanunun maddelerine dayandırılarak ve geçmiş örneklerini vererek bir kez daha mazbatamızı istemek üzere dilekçemizi vermiş bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

"YSK'NIN YENİDEN SAYDIRDIĞI SANDIKLARDAN İMAMOĞLU'NA 13 OY FAZLADAN ÇIKTI"

Sandıkların sayımına ilişkin son durum bilgisi de paylaşan Kaftancıoğlu, "Bugün saat 14.00 itibariyle İstanbul'da sandıkların toplam yüzde 97.2'si sayılmış durumdadır. Sadece Avcılar'da 3, Esenyurt'ta 10 ve Maltepe'de 827 tane sayılmamış sandık bulunmaktadır. Bugün itibariyle YSK tarafından 22 ilçede sayılması kararı alınan 57 sandığın tamamı sayılmıştır. Toplamda partimiz lehine yani Ekrem İmamoğlu lehine 13 oy fazladan çıkmıştır. Biz biran önce Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının verilmesini ve İstanbul halkını artık Ekrem İmamoğlu başkanlığında hizmet almaya başlamasını son kez hatırlatıyoruz" diye konuştu.



"DAHA KAÇ KEZ SAYDIRACAKSINIZ"

Kaftancıoğlu, "AKP'nin aradaki farkı kapatamayacaklarını görünce, milletin iradesi olan bu seçimlere gölge düşürmek için olmadık yollara tevessül edenlere buradan şunu söylemek isterim; Bu seçimleri daha kaç kez saydıracaksınız ve bu seçimlere şaibe düşürmeyi asla ve asla başaramayacaksınız. Çünkü bu seçimlerin arkasında Cumhuriyet Halk Partisi örgütü var ve bu seçimin sonucunu da İstanbul halkının iradesi belirledi." şeklinde konuştu.

SEÇİMLERE ŞAİBE VE GÖLGE DÜŞÜRMEK İSTEYENLERE: BUNDAN VAZGEÇİN

Kaftancıoğlu konuşmasının devamında ise şunları söyledi; "Biz, bu seçimlere şaibe, gölge düşürmek isteyenlere, yalan yanlış beyanatlarla halkımızın aklını karıştırmak isteyenlere, biran önce bu yaptıklarınızdan vazgeçin, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını verin. 16 milyon İstanbullu artık hizmet almaya başlasın diyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi ve Ekrem İmamoğlu 5 yıl boyunca İstanbul halkına hizmet edecek. AKP de, 5 yıl boyunca muhalefetini etsin. 5 yıl sonraki seçimlerde İstanbul halkı bir kez daha kararını verecektir."

"ORGANİZE İŞLER ARIYORLARSA AYNAYA BAKSINLAR"

Son olarak, "Halkla inatlaşmayın" diyen Kaftancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "İstanbul halkının iradesine saygı duyulması gerektiğini hatırlatıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Ekrem İmamoğlu'na oy vermiş vatandaşlarımıza asla ve asla hiçbir şaibe bulaşmayacağı gibi, eğer bir yerlerde organize işler aramak istiyorlarsa dönüp aynaya baksınlar."