Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (CHP) MYK toplantısı tamamlandı. Toplantıda Saray'a giden CHP'li tartışması da ele alındı.

Toplantı sonrası CHP Sözcüsü Faik Öztrak gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Öztrak şunları söyledi;

Türkiye birkaç gündür Sayın Rahmi Turan’ın kaleme aldığı yazılar nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi’ni tartışıyor. Bunun kimin değirmenine su taşıdığı bellidir. Türkiye’nin vatandaşlarımızın gerçek gündemi işsizliktir. Gençlerin evde, kahvelerde boş oturmalarıdır. Ödenemeyen çeklerdir, ödenemeyen senetlerdir.

Mutfaklardaki boş tencere ve hayat pahalılığıdır. Borç ve işsizliğin yarattığı çaresizlik hissi ile ailelerimizin evlatlarını da yanlarına alarak bu dünyadan göç etmeleridir. Sakarya Tank-Palet Fabrikası peşkeşidir.

ABD Başkanı’nın Erdoğan şahsında milletimize ettiği hakarete hak ettiği cevabın verilememiş olmasıdır. 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrasında şehit ve gazi yakınları için toplanan milyonlarca liranın akıbetidir. Birileri şimdi ipteki cambaza bak diyerek bu sorunların ve soruların üstünü örtmeye çalışmaktadırlar.

AKP Genel Başkanı, daha Barış Pınarı Harekatı’nın başında yaptığı açıklama ile kendi partisi dışındaki partileri dizayn etme niyetini açıklamıştır. Önceliğinin Millet İttifakı’nı dağıtılması olduğunu açıkça ifade etmiştir.

Sayın Genel Başkanımız katıldığı bir televizyon programında sarayın CHP içerisinde karışıklık çıkarmak istediğini bunun için de özel hazırlıklar yaptığını kamuoyuna duyurmuştur. Bugün geldiğimiz nokta sayın Genel Başkanımızın tespitlerinin ne kadar haklı olduğunu ortaya koymaktadır.

Gazeteci Rahmi Turan bu bilgiyi Saray'a yakın bir kaynaktan aldığını söylemişti. Aynı bilginin başkalarını da servis edildiği bilinen bir husustu. Saray menşeili bu operasyonun amacı gayet açıktır; iktidara yürüyen, vatandaşın dertlerine derman aradığı adres olarak gördüğü CHP’de karışıklık çıkarmak, CHP’ye kumpas kurmaktır.

"KUMPASIN DÜĞÜMÜMÜN ÇÖZÜLMESİ İÇİN YAPILACAKLAR BELLİDİR"

CHP’ye karşı düzenlenen bu kumpasın düğümünün çözülmesi için yapılacaklar bellidir. Gazeteci Rahmi Turan Saray'a yakın kaynağını açıklamıştır. Şimdi bu isim de bu bilgiyi kimden aldığını açıklamak zorundadır. Bu açıklanmadığı sürece milletin gerçek gündemini karartmak isteyenlere fırsat yaratılmaktadır.

Saray memurlarının operasyonları ile CHP’yi dizayn etmek kimsenin haddi değildir. CHP’yi dizayn edecek tek güç vardır. O da üyelerimizin seçtiği kurultay delegelerimiz ve milletimizdir. Şimdi biz CHP’lilere düşen görev birlik ve beraberlik içerisinde CHP’nin kararlı iktidar yürüyüşünü sürdürmektir.

NE OLMUŞTU?

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan, 20 Kasım 2019 tarihli “Saray’a çıkan CHP’li kim?” ara başlıklı yazısında çarpıcı bir iddiayı gündeme getirmişti.
Turan yazısında; Beştepe’ye giden bir CHP’linin, CHP Genel Başkanlığı’na aday olma konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü aktarmıştı.

Turan’ın yazısını yorumlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu da “Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur… CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi. Biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var, mantık var. Başka işin mi gücün mü yok? Erdoğan, CHP’yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Okuduğumda ‘doğrudur’ dedim. İsim vermek istemiyorum.” demişti.

Tüm bu tartışmalara Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Kasım’da İzmir’den yanıt vermiş; “Bunu haber yapan gazeteci kayıp. Bay Kemal senin hayatın yalan… Eğer yiğitsen ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum. Acaba sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun?” demişti.

Tartışmaların ardından da Rahmi Turan; önce kaynağının kendisine verdiği ismin Muharrem İnce olduğunu açıklamış ardından da kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu duyurmuştu.