Maltepe İlçesinin birleştirme tutanakları Çağlayan Adliyesi'ndeki İl Seçim Kuruluna ulaşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almak üzere adliyeye davet edildi. CHP'li vekiller,  İstanbu İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu ve çok sayıda partili de İmamoğlu'nu karşılamak üzere Çağlayan Adliye'sine geldi. Saat 16:30 sularından adliyeye gelen İmamoğlu kalabalık nedeniyle içeri girmekte zorlandı.  Kalabalık nedeniyle Çağlayan Adliye'inde izdiham yaşandı. Yaşanan izdihamda adliyenin bazı camları kırıldı.

 

İmamoğlu'nun mazbatası


İMAMOĞLU DA GELDİ

Ekrem İmamoğlu da saat 16:30 sıralarında Çağlayan Adliyesi'ne geldi. İmamoğlu'nun mazbatasını aldıktan sonra saat 18:00'da Saraçhane'de bulunan İBB binasına hareket etmesi bekleniyor.

KAFTANCIOĞLU 15:30'DA GELDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da mazbatayı teslim almak için Çağlayan  Adliyesi'ne geldi.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu Çağlayan adliyesinde

İYİ Partililer de CHP'yle birlikte mazbata almaya geldi


İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu da Canan Kaftancıoğlu'yla birlikte aynı araçla Çağlayan Adliyesi'ne gidiyor. Kavuncu sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamasında, "Bu kadar uzamış olması anlamsızdı. Rahatlama içerisindeyiz. Mazbatayı almaya gidiyoruz." dedi. Kaftancıoğlu ise "Mazbata verilmez, böyle hukuk mücadelesiyle alınır. Aslında ben bu mazbatanın 1 Nisan'da verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Almaya gidiyoruz." şeklinde konuştu.

DEVİR TESLİM SAAT 18:00'DA

İBB'deki devir teslim töreninin ise saat 18:00'da yapılması öngörülüyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da adliyeye geldi.


CHP'lilerden Çağlayan'da mazbata hatırası