Erkek'in konuşmasından satır başları şöyle:

Seçim takvimi başladığı anda kütükler YSK'nın malı olur.

YSK İçişleri Bakanlığı'ndan aldığı verilerle seçmen kütüğünü oluşturur. Adalet Bakanlığı'ndan aldığı verilerle seçmen kütüğünü oluşturur. AKPnin YSK'ya verdiği dilekçeyi incelediğimizde İçişleri Bakanlığı'nı açıkça itham ettiğini görüyoruz.

O zaman en başta sorumlular Adalet, İçişleri Bakanlığı ve YSK'dır. Seçmen listeleri son şeklini aldıktan sonra partilere gönderilir. 25 Mart'ta tüm siyasi partilere gönderildiği gibi bize de gönderildi. Oy kullanmayacak kişilere şerh düşülmüş. Bunların hepsi yapıldı. 1229 ölü seçmen var diyorlar. İstanbul'da 1229 vefat etmiş olması çok muhtemel. Bunları YSK biliyor hepsini. Deniyor ki sandık kurulu başkanı ve memur üyeler. Bunları da biz belirlemiyoruz.

Şimdi İlçe seçim kurulu başkanlarını en kıdemli yargıçlarını da suçladıklarını görüyoruz. YSK'nın hazırladığını seçim takvimine lütfen bir bakın. 26 şubat - 2 mart arasında sandık kuruluyla ilgili itirazlar yapılıyor. Neden bu itirazlarınızı yapmadınız?

NEDEN İTİRAZ ETMEDİNİZ?


Her ilçe seçim kurulunda siyasi partilerin üyeleri var. Onlar kurulun bir parçası. Neden itiraz etmediniz? Seçmen listesine sandık kuruluna itiraz etmiyorsunuz. Seçimler bittikten sonra bunlara itiraz ediyorsunuz. Düzeltilen maddi hataları dahil bugün size sundular.

YENİDEN YENİDEN SAYILDI...


İstanbul'da tüm geçersiz oyların yeniden sayımı bitti. 6 ilçede geçerli oyların sayımı bitti. Sonucu etkilemedi. Çekmeköy'de bizim lehimize arttı. YSK bir karar aldı 22 ilçede 57 sandık belirledi. Tümünü sayın dedi. Sondaj deniyor. Tümü yeniden sayıldı. Yeniden yeniden sayım demokrasiyi yok eder. o yüzden YSK doğru bir kararla oyların tümünün sayılmasını kabul etmedi. Sonuç 1 Nisan'da olduğu gibi bugün de sayın İmamoğlu kazandı.

SEÇİM BU ŞEKİLDE İPTAL EDİLMEZ


Bazı verileri düzeltmekte fayda var. AKP'nin usulsüzlükle kanunsuzluğu birbirine karıştırıyor. Usulsüzlük nedeniyle seçimlerin tekrar etmesi mümkün değildir. Seçimi iptal ettiremezsiniz. Kanunsuzluk hafif kanunsuzluk denildi bugün AKP toplantısında o da ilginç. 4 yerde seçim yenilecek. Oralarda 2 kısıtlının oy kullandığı tespit edildi. Seçimin sonucunu etkileyecek haller budur. Der ki kanuna göre; "oy kullanmaması gereken kişiler oy kullanmış mı?" 2014 Yalova seçimleri bunun için tekrarlandı.

İstanbul'da fark 14 bin. 14 bin 001 kısıtlının oy kullandığını kanıtlamanız gerekir. Neden baksın YSK? Sonuca etkili değil. Usulsüzlük ayrı kanunsuzluk ayrı şeydir. Bugün çok vahim bir açıklamaya maruz kaldık.

KİMSEYE VERİLMEYEN LİSTELER AKP'YE NASIL VERİLDİ?


Çok vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. AKP dilekçesinde ek 12 ek 14 cezaevi seçmen listelerinden bahsediyor. Seçmen listeleri partililere verilmez. YSK vermez. Sadece kaç kişi oy kullanır bunu biliriz. Hiçbir siyasi partiye verilmeyen listeler AKP'ye nasıl verildi? Adalet Bakanlığı da bu işin içinde.

YSK Başkanı Sadi Güven mükerrer seçmen yok demişti. Olamaz da zaten. Sistem buna müsait değil. Sistem derhal onu görüyor. Bunu sayın yavuz da biliyor. Olduğunu varsayalım diyelim ben Kadıköy'de ikamet ediyor Silivri'de hükümlüyüm. Benim cezaevinden çıkıp Kadıköy'de oy kullanmam mümkün mü?

Hukuku katlettiler biz hukuk içerisinde kalarak süreci sürdüreceğiz.

Diyorlar ki 5388 oy sayım döküm cetvelinde mühür yok. Ya siz referandumda YSK'ya dilekçe verdiniz milyonlarca oy pusulasını geçerli kılın diye dilekçe verdiniz.

"CUMHURBAŞKANI'NIN MAZBATASI DA İPTAL EDİLEBİLİR"


AKP böyle açıklamalar yapmaya devam ederse Sayın Cumhurbaşkanı'nın da mazbatası iptal edilebilir.

BÜYÜKÇEKMECE TARTIŞMALARI


Seçimi kaybedince millet bazılarının gerçek yüzünü gördü. Değerli basın mensupları Büyükçekmece ile ilgili bugün bazı bilgiler paylaşıldı. Sayın Hasan Akgün ilk defa kazanmıyor. 6'ıncı kere kazandı. Çünkü çok başarılı ve sevilen bir belediye başkanı.

Büyükçekmece işçisi bazı şeyler yaptı. Belediye işçisi görevlendirdi diyorlar. Kim talep etti bunu? Valilik. Bu Türkiye'nin her yerinde olur. Seçimlerde personel eksikliği nedeniyle talep edilir. Zaten bu kişi itirazlar nedeniyle donduruldu. Bu kişi tutuklandı. Seçmen listeleri 31 Ocak'ta kesinleşti. Organize bir usulsüzlük kamu gücüyle yapılabilir. Örneğin nüfus müdürünün sayın Erdoğan'ın yakını olduğunu bütün Türkiye biliyor. Organize usulsüzlükse açıklansın. YSK 'mahkemeye ver beni ilgilendirmez' diyor. Büyükçekmece İstanbul'da yıllara göre seçmen artışı gösteren 10'uncu sırada ilçe. Çok makul bir artış oranı. 1'inci sırada Sancaktepe.

24 Haziran'dan daha geriye gidelim 2014-2019 Büyükçekmece artış 24996 5 yılda. Bunun 11117'si 18 yaşını dolduran gençler. Kalan 13 bin kişi başka ilçelerden taşınan kişiler.

Büyükşehir Belediye Başkanlığını etkileyen bir şey değil bu. Büyükçekmece kumpasına bir son verin. Daha çok veri var. Büyükçekmece'de yapılan seçimlerde çok fazla Uysal soyadlı çok kişi çıktı. Kendi yaptıkları usulsüzlükleri alt alta koyup sıralamaya çalışıyorlar.

ARTIK EKREM İMAMOĞLU'NU TEBRİK EDİN, TÜRKİYE NORMALLEŞSİN


Maltepe'de yeniden sayım yapıldı. Şimdi Maltepe için de MHP olağanüstü itiraz yoluyla bugün dilekçe verdi. Ama reddedilecek.

Mağlubiyetin üzerini örtmek için yapılan açıklamaları dinledik bugün. 1 Nisan'da da sonuçlara baktığımız zaman kazanan İmamoğlu'ydu 17 Nisan'da da Ekrem İmamoğlu. Fark 13729. "3 bin 870 farkla kazandık" diyen, artık 13729 oyla kazanan İmamoğlu'nu tebrik edin. Demokrasimiz ağır hasar gördü. Artık Türkiye normalleşsin.

SORU CEVAP

Usulsüzlük varsa mahkeme tespit edebilir. İçişleri Bakanlığı değil. Lütfen biraz hukuka saygı. Demokratik hukuk devletine saygı. Büyükçekmece'deki iddialar gerçekle bağdaşmayan iddialar. Bizim böyle gücümüz yok. Seçmen listelerini biz hazırlamıyoruz.

Bu itirazlar mazbatanın verilmemesine engel değil. Sandık başında konuşulması gereken meseleleri YSK'ya taşımışlar. YSK bunları incelemez bile. Efendim bir sandıkta sandık içinde bir oy çıkmış. Bunlar seçimin yenilenmesi gereken olaylar değil ki.