Altay'ın konuşmasından satır başları:

Bugün 500'ün üzerinde mobilize polis ekibi, bin 500 polis memuru üstelik de polis haftasında, vatandaşımızın onları sevgiyle kucaklayıp günlerini kutlayacakları bir gün ve haftada İçişleri Bakanı'nın talimatı ile yetkisiz bir biçimde vatandaşların yaptıkları iş ve işlemleri sorguluyor. Bu da yetmiyor 'evde kim var?', 'eşim var' 'nerede?' 'yukarıda uyuyor' 'çağır gelsin bir görelim' diyerek insanları en mahrem yerlerinde, evlerinde taciz ediliyor.

Büyükçekmece halkına yaptıkları siyasi tercihten dolayı böyle bir tacizi uygulayan yöneticileri şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum. Benim seçmenlerime, benim vatandaşlarıma devlet eliyle resmen terör uygulanıyor.

Polisler yalnızca ev basmıyor. Vatandaşların hangi partiye oy verdiğini soracak sorgulayacak kadar da pervasız, fütursuz hale geliyorlar. Bunu da kabul edilebilmesi mümkün değildir.

Büyükçekmece'de yaşananlar bununla da sınırlı değil. İkinci itiraz üzerine Oyların sayımı tasnifi devam ederken Büyükçekmece'ye mülkiye müfettişleri soruşturma için görevlendiriliyor. Bir adım daha geriye gittiğimizde birinci itirazdan sonra oylar sayılırken Cumhuriyet Başsavcısı eliyle ilçe seçim kurulu başkanları ve sandık kurulu başkanları taciz ediliyor.

"AKP VE LİDERİ SONUCU HAZMEDEMİYOR"


Bütün bunlar yaşanırken Adalet ve Kalkınma Partisi İl Seçim Kuruluna seçimlerin iptal edilmesi için başvuruda bulunuyor. Başvuru reddelince itirazı Yüksek Seçim Kurulu'na taşıyor.

Hikaye şu; Bu seçimleri hazmedemeyen Ak Parti ve onun lideri bu seçimleri yani sandıkta koruduğumuz milli iradeyi masa başında Büyükçekmece üzerinden gasp etme peşindedir.
Büyükçekmece üzerinden büyükşehir belediye başkanlığına halkın oyları ile seçilen Ekrem İmamoğlu ve Millet İttifakı'nın hakkını gasp etmek istemektedir.

Büyükçekmece'deki usulsüz seçmen kaydıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay,  Büyükçekmece ile ilgili yaşadıklarını anlatmak için bir vatandaşı ekrana çıkardı.

VATANDAŞ BÜYÜKÇEKMECE'DE YAŞANANLARI ANLATTI


Altay'ın Metin Bey olarak tanıttığı vatandaş "1979'da Büyükçekmece'de doğdum. Evimiz 2 yıl önce kentsel dönüşümde yıkıldı. Pazar günü polisler geldi. Durumu anlattım hâlâ bana eşin de burada mı oturuyor diyorlar?" dedi.

Engin Altay ise, "Metin beyin evi kentsel dönüşümde yıkılıyor. Aynı mahallede oturan annesinin yanına taşınıyor. Yılların Büyükçekmecelisi olduğu için adres kaydını yenilemiyor. Polis evine geliyor ve hakarete varan sorularla sorguluyor" diye konuştu.

SİVİLLER MAHALLEDE KİMLİK KONTROLÜ YAPIYOR


Altay'ın ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ise vahim bir iddia ortaya attı. Polisin Büyükçekmece'de kapı kapı dolaşarak seçmen kayıtlarını kontrol ettiğini aktaran Torun, " Polislerin dışında belediye çalışanı olduklarını söyleyen sivil şahıslar kapı kapı dolaşarak kimlik kontrolü yapıyor. Bu şahıslar kimdir görevleri nedir? Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyorum" dedi.