CHP'nin kurmayları, aldıkları duyum sonrasında İl Seçim Kurulu'na beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında İl Seçim Kurulu üyesi hakimlerin CHP heyetinden kısa bir süre önce görev yerlerine geri döndükleri öğrenildi. CHP heyeti, seçimlere ilişkin itirazlar süresince kurul üyelerinin görev yerlerinde bulunması gerektiğini ifade etti.

CHP’liler ziyarette ayrıca Sultanbeyli İlçe Seçim Kurulu’nun görevini yerine getirmeyerek oy torbalarını güvenlik tedbiri alınmayan bir alanda ve parti yetkililerin gözetimine kapalı bir şekilde muhafaza etmesi nedeniyle kaygılarını iletti, tedbir alınmasını istedi.

[old_news_related_template title="İstanbul'daki durum için en net açıklama Kaftancıoğlu'dan geldi!" desc="İstanbul'da AKP ve CHP tarafından birçok sandığa itirazlar var. Siyasi partiler merkezli ardı ardına gelen son dakika haberlerine yönelik ise en net açıklama CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi. Yapılan algı çalışması ile 'halkın sandığa yansımış iradesinin gasp edilmeye çalışıldığını' belirten Kaftancıoğlu, CHP'nin yeniden sayım sonucu oy kazandığı sandıklar olduğunu hatırlatarak 'Bizim de 300 tane itirazımız oldu ve oyumuz arttı. Ancak İstanbul genelinde bütün oyların tekrar sayılması hukuken mümkün değil. Kaldı ki geçersiz oyları saymak için sandık kapandığı anda ıslak imzalı tutanaklar oluşturulurken mutlaka gerekçeli şerh düşülmesi lazım. Geçersiz oyların çok fazla olduğu söyleniyor. Kaybettiklerini gördüler sadece bu algı operasyonlarıyla İstanbulluyu mağdur etmeye devam ediyorlar. Süreci uzatmaktan başka hiçbir şey değil bu yapılmaya çalışılan' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/02/iecrop/canan-yan_16_9_1554217269.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/istanbuldaki-durum-icin-en-net-aciklama-kaftanciogludan-geldi-4271364/"]