31 Mart seçimlerinde yapılan ‘Millet ittifakının’ sınırları“ da ‘’Demokrat ittifakına” dönüştürülecek. İstanbul’un 39 ilçesi 970 mahallesinde kapı kapı çalışma yapılacak. Diğer illerden örgüt yöneticileri, eki il başkanları ‘Seferberlik’ halinde İstanbul’a çıkarma yapacak. Görevlendirmelerde bölgesel etkilere dikkat edilecek. Vatandaşa ‘’Sorun sadece İstanbul değil, demokrasi’’ mesajı verilecek. Seçimlerde ana aktör CHP değil, Ekrem İmamoğlu olacak.

'BİZ HAKLIYIZ'

Kampanya boyunca İmamoğlu'nun hakkının gasp edildiği vurgulanarak, seçmenlere “Biz haklıyız. Kazandığımız seçimi vermediler” mesajı anlatılacak. Ramazan ayında yürütülecek kampanyada dini hassasiyetlere de dikkat edilecek. Kampanya boyunca provokasyonlar karşı da çok dikkatli olunacak. CHP yönetimi, “Mesele İmamoğlu meselesi olmaktan çıktı mesele demokrasi meselesi. Bu nedenle kimin hangi partiden olduğuna bakmayacağız, demokrasiden yana olanlar la olmayanlar yarışacak” yorumunu yapıyor.

PABUÇ BIRAKMAYIZ

23 Haziran'daki seçime ilişkin çalışmayı planlayan isimlerden CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul seçimleri artık, görüşü ne olursa olsun demokrasi isteyenlerle, Türkiye'yi Ortadoğu diktatörlükleri havasına sokmak isteyenler arasındaki bir mücadeleye dönüşüyor” dedi.

Stratejilerinin ana dayanağının “Biz haklıyız” olacağını kaydeden Salıcı, “Ahlaki olarak da siyasi olarak da haklıyız. Kazanmış olduğumuz bir seçimi tekrar kazanmaya zorlanıyoruz. YSK eliyle bir darbe yapıldı. Biz buna papuç bırakacak değiliz. İstanbul kampanyasının özü bu olacak. Bundan sonraki süreçte de AKP ve MHP'nin kampanyayı hakaret eden bir dille götürme ihtimali var. Biz yine soğuk kanlı olacağız” diye konuştu.