CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ndeki İl Seçim Kurulu'na dilekçe vererek İmamoğlu'nun mazbatasının verilmesini talep etti. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Kaftancıoğlu, şuan itibariyle sandıkların yüzde 91'nin açıldığını ve aradaki oy farkının, 15 bin 494 olduğunu söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile birlikte açıklama yaptı.

"AKP'Lİ YETKİLİLER YANLIŞ BİLGİLENDİRME YAPIYOR"


Seçimlerin üzerinden 8 gün geçtiğini hatırlatan Canan Kaftancıoğlu, AKP'li yetkililerin yanlış rakamlarla kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ifade etti. Kaftancıoğlu, şöyle konuştu; "Rakamlar havada uçuşuyor, resmi rakamlar budur. Ekrem İmamoğlu 1 Nisan sabahı 24 bin 057 oy farkıyla İstanbul Belediye Başkanı olmuştur. Sonrasında her seçimden sonra yaşanan ve olması gereken maddi hataların düzeltilmesi süreci başlamıştır. Bu süreçte 2 Nisan, saat 15.00'a kadar sürmüştür. Bütün siyasi partiler sandık başlarında oluşmuş olan ve her seçimde olabilecek olan maddi hataların düzeltilmesine dönük başvurularda bulunmuştur. Ve maddi hataların düzeltilmesi süreci bittiği anda yine sonuç olarak Ekrem İmamoğlu, 20 bin 388 oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur"

"SÜREÇ 3 NİSAN'DA BİTMİŞTİR"


Kaftancıoğlu, "Normalde hukukun olduğu ve sürecin hukuksal olarak devam ettiği bir seçimde aslında süreç 3 Nisan günü burada bitmiştir, yani Ekrem İmamoğlu belediye başkanı olup mazbatasını almış ve o günden bugüne kadar da belediye başkanı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Ancak her türlü hukuksuz girişimde bulunmayı, YSK'ya baskı yaparak her türlü kararı aldırmayı marifet sayan AKP hiçbir hukuksal dayanağı olmadığı halde geçersiz oyların
sayımı yönünde karar aldırmıştır. Geçersiz oyların sayımı yönündeki karar ne hikmetse Cumhuriyet Halk Partisi'nin yani Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul'da alınırken Anadolu'da AKP'nin bir oy farkla kazandığı veya AKP'nin kazandığı birçok belediyede alınmamıştır" ifadelerini kullandı.


“FARK 15 BİN 494”


"Bu sabah sandıkların yüzde 91'i açılmıştır, aradaki fark 15 bin 494'tür” diyen Kaftancıoğlu, “Yani görünmektedir sandıkların tamamı, geçersiz oyların tamamı sayıldığında da aradaki fark kapanmayacaktır. Ve Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u kazandığı bir kez daha tescillenmiştir. Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlığını kabullenmek için sandıkları, oyları daha kaç kez saydıracaksınız. Süreç bitmişken, hukuksuz şekilde yeni süreçler başlatmak İstanbul halkının iradesine yapılan bir saygısızlık değil midir?" şeklinde konuştu.
Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile İl Seçim Kurulu'na gelerek İmamoğlu'na mazbata verilmesi için dilekçe sunduklarını belirtti. Kaftancıoğlu, birleştirme tutanağını göstererek İmamoğlu'na mazbatasının bir an önce verilmesini istedi.

“İMAMOĞLU'NUN MAZBATASI VERİLSİN”


Dilekçede, YSK Başkanının 1 Nisan günü ilçe ve il seçim kurulundan gelen birleştirme tutanaklarına dayanarak yaptığı resmi açıklamada en çok oy 4 milyon 169 bin 967 ile Ekrem İmamoğlu'nun aldığını söylediği hatırlatılarak "2972 sayılı, Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 22. Maddesine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Ekrem İmamoğlu seçilmiş bulunmaktadır" ifadelerine yer verildi.

TOPBAŞ ÖRNEĞİNİ VERİLDİ


Dilekçede, "Yasalarımıza göre, mazbatanın verilmesi için kesin seçim sonuçlarının ilanı beklenemez. Seçim yasaları ve belediyelerde "devamlılığı" ve "boşluk" oluşmamasını hedefler. YSK kayıtları seçim sonuçlarını temsil eder ve güvenilirliği olmalıdır. Önceki seçimlerden örnekler verilen dilekçede, "İstanbul İl Seçim Kurulu, 29 Mart 2009 seçimlerinde, Kadir Topbaş'a mazbatasını 3 Nisan'da, 2014 seçimlerinde ise 8 Nisan'da vermiştir. Tüm bu seçimlerde her zaman olduğu gibi itirazlar vardı. Her iki seçimde de kesin sonuçlar Mayıs ayında açıklanmıştı" ifadelerine yer verildi.
Ekrem İmamoğlu'nun seçildiğine dair tutanağın verilmesi önünde hiçbir engelin bulunmadığının belirtildiği dilekçede, "Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı seçildiğine ilişkin mazbatanın verilmesini CHP İstanbul İl Başkanlığı adına talep ederim" denildi.