Merkeze bağlı Kepez beldesinin yeni Belediye Başkanı Birol Arslan, mevcut ekonomik koşullar nedeniyle belediyede tasarruf yapılması gerektiğini belirtti.



Belediye Başkanı Arslan, birim müdürleriyle yaptığı toplantı sonrası belediyenin her noktasında tasarruf tedbirlerini almaya başladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"MAKAM ARACINA BİNMEDİM"

"Bu tasarruf tedbirlerine ilk önce benim başlamam gerekiyordu. Seçildiğim günden itibaren hiçbir şekilde makam aracına binmedim. Bundan sonra da çok resmi programlar ve çok elzem durumlar haricinde resmi olarak makam aracına binmeyeceğim. Makam şoförü kullanmıyorum. Bu belki de Kepez Belediyesi bütçeleri içinde çok küçük bir nokta olabilir. Ama vermesi gereken mesaj çok önemli. Bütün belediye personelleri de bu anlayışla hareket edecek. Bundan sonra harcadığı her kuruşta tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu bilerek harcamalarını yapacak. Bu halkımıza verilmiş olan şeffaf ve hesap verilebilir olan belediyeciliğin bir karşılığı, uygulamalarımızdır."

[old_news_related_template title="2018 Türkiye İsraf Araştırması açıklandı! Tasarruf oranı %24,5 arttı" desc="Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda 2018 yılı Türkiye İsraf Araştırması sonuçlandı. Raporda, son 1 yıl içerisinde aylık gelirinin bir bölümünü biriktirerek finansal tasarruf yapanların oranı 2017’de yüzde 13,6 iken, 2018 yılında yüzde 38,1 olarak belirlendi. Öte yandan 2017 yılı araştırmasına katılan bireylerin çoğunluğu tasarruflarını banka mevduatında değerlendirirken 2018 yılı araştırmasına katılanların çoğunluğu tasarruf aracı olarak tercihini altından yana kullandığı görüldü. Araştırma sonuçlarına göre bireylerin yüzde 72,2’si yerli malı kullanımının israfı önlemeye ve tasarrufa katkı sağlamaya olumlu etkisi olduğunu düşündüğünü belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/shutterstock_645937291-3_16_9_1533808751_16_9_1547291446.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/2018-turkiye-israf-arastirmasi-aciklandi-2018-yilinda-tasarruf-orani-5-artti-3098498/"]

YAT İÇİN SATIŞ KARARI

Başkanı Arslan, daha önceden Kepez Belediyesi'ne alınan yatı da tasarruf tedbirleri kapsamında satma kararı aldıklarını söyledi.



Arslan, "Bu kadar borcu olan bir belediyenin yatan bir yatı olmasını çok rantabl bulmuyorum. Dolayısıyla 4 Nisan Perşembe günü mazbatayı aldım. 5 Nisan Cuma günü itibarıyla da yatın ihale edilişi, satış kararını aldık. Şu anda ihale dosyası hazırlanmaya devam ediyor. Ay sonu gibi de satışı gerçekleşecek. Dolayısıyla artık Kepez Belediyesi'nde tasarruf tedbirleri uygulanmaya başladı" dedi. DHA