Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alacağını duyurmasının ardından KPSS’de yeterli puan alan binlerce öğretmen adayı sözlü mülakatlara katılmıştı. Ancak KPSS’de Türkiye 6.’sı olan Erkan Demir gibi derece yapan birçok öğretmen adayı sözlü mülakatlarla elenmişti. Öğretmen adayları mülakatlarda kendilerine haksızlık yapıldığını belirterek, sosyal medyadan tepkilerini dile getirmişti. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, sınavların kamerayla kayıt altına alınmasını önerdi.



FETÖ BENZETMESİ

CHP’li Tahsin Tarhan, sınavların kamerayla kayıt altına alınmasını önerdikten sonra Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un yazılı yanıtlanması talebiyle meclise bir soru önergesi verdi.
CHP’li Tahsin Tarhan, “Mülakatlar şaibe iddialarının ortadan kalkması ve sonuca itiraz yolunun açık olması için kamerayla kayıt altına alınmalıdır” diyerek şu ifadelere yer verdi; “KPSS'den belirlenen taban puanın çok üzerinde puan alan yüzlerce öğretmen adayı yapılan sözlü mülakatlarla elenmektedir. Öğretmen alınmaların dün FETÖ ile milyonlarca gencimizin gelecek hayalleri çalınırken, şimdi ise sözlü mülakat yöntemiyle liyakat sistemi esnetilmektedir.”

Tarhan, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a şu soruları yönetti;

Öğretmen atamalarında sözlü mülakat sisteminin kaldırılması planlanmakta mıdır?
Sözlü mülakat sisteminde, şaibeye yer vermemek adına kameralı sisteme geçilmesi planlanmakta mıdır?
2002 – 2019 yılları arasında KPSS’de ilk 100’e girmiş kaç aday atanamamıştır?
2002 – 2019 yılları arasında kaç öğretmen adayı hangi branşlara atanmıştır?
FETÖ operasyonları sonucunda kaç öğretmenin usulsüz şekilde atandığı tespit edilmiştir?