1 Ocak’tan itibaren marketlerde poşetler ücretli hale geldi. Mağazalar ürünlerin yanında verdikleri poşetler için de ücret talep ediyor. Vatandaşlar parasını verdikleri poşetin üzerinde firma reklamının olmasına da tepki gösteriyor. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, vatandaşın hislerine tercüman oldu ve poşetlerin üzerindeki logoların kaldırılması için kanun teklifi verdi.

chpli-vekilden-posetlerdeki-logo-kalksin-teklifiCHP’li Tarhan, alışverişlerde ve içine çöp koymak için kullanılan plastik torbaların atıkları karada en az 800 yıl, denizde ise en az 400 yıl yaşadığına dikkat çekerek vatandaşın parasını ödeyerek satıl aldığı poşetlerdeki reklamların kaldırılmasını istedi.

HAKSIZ REKLAM


CHP’li Tarhan, verdiği kanun teklifinde şunları kaydetti: “Vatandaş, kanun değişikliğinden önce; alışveriş yaptığı satış noktalarında ücretsiz olarak ürünle verilen poşetin üzerinde firma reklamının olmasını olağan karşılamaktaydı. Ancak değişiklik sonrası ücretli aldığı poşetin üzerinde hala firma reklamının olmasını haklı gerekçe ile eleştirmektedir. Bu kanun teklifi; Ücretli poşet uygulamasının, hiçbir amblem veya logo taşımayan poşetlerle yapılmasını amaçlamaktadır.”