31 Mart İstanbul Yerel Seçimlerinin ardından CHP’li İBB meclis üyeleri, ilk resmi toplantı için bugün İstanbul İl Merkezi’nde bir araya geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İBB CHP meclis grubu yönetimi ve ihtisas komisyonları üyeleri belli oldu.

site:sozcu.com.tr nadir ataman ile ilgili görsel sonucu Nadir Ataman İBB, CHP Grubunun Basın Sorumlusu oldu.


BAŞKANVEKİLİ DOĞAN SUBAŞI, SÖZCÜ TARIK BALYALI, BASIN SORUMLUSU NADİR ATAMAN


İl Başkanı Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada “İBB CHP Grup Başkenvekilimiz Doğan Subaşı’dır. Grup Sözcümüz Tarık Balyalı, Grup Sekreterimiz Selçuk Sarıyar, Grup Saymanımız Gülsüm Polat, Grup Basın Sorumlusu Nadir Ataman, ilçe meclislerinden sorumlu grup yöneticimiz Ali Gökmen, STK’lardan sorumlu grup yöneticimiz Ayşegül Okumuş Görgü, idari işlerinden sorumlu grup yöneticimiz Melendiz Dalyan İzgi olmuştur. 8. dönem bir kez daha hayırlı, uğurlu olsun. İstanbul’u hak ettiği yere birlikte taşıyacağız” dedi.

CHP’li Kaftancıoğlu, meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki 5 yıllık dönemde tüm meclis üyelerimize üstün başarılar diliyorum; bu dönemin 16 milyon İstanbullu yurttaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Önceki dönemlerde görev yapan tüm meclis üyelerine verdikleri emek ve katkıları için teşekkür ediyorum” dedi.

"YENİ BAŞLANGIÇ YENİ UMUT DEMEKTİR"

Ekrem İmamoğlu ile İstanbul’a yeni bir başlangıç yaptıklarını söyleyen Kaftancıoğlu, “Yeni başlangıç yeni umut demektir; yeni başlangıç İstanbul’un geleceğe daha iyi hazırlanması için yeni bir enerji, yeni bir güç demektir. Daha insanca, eşit ve adil bir hayat; daha yeşil bir çevre; yoksulluğun olmadığı, eğitim ve sağlık imkânlarının arttığı; trafiğin çile olmaktan çıktığı bir İstanbul için birlikte kolları sıvama zamanıdır” diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu


"ÖZELLİKLE ÇOCUKLARI VE KADINLARI MUTLU ETMEK TEK AMACIMIZ"

İBB CHP meclis üyelerinin yeni dönemdeki yol haritaları hakkında da mesajlar veren Kaftancıoğlu, “Biz CHP grubu olarak, her zaman olduğu gibi bu yeni dönemde de şeffaf, katılımcı, adalet ve eşitlikten yana bir tutum ve davranış içinde olacağız. Daima toplumun genel çıkarlarının peşinde olacağız; kamu yararına olmayan hiçbir işin altına imza atmayacağız; kendi doğrularımızı değil kentin doğrularını savunacağız; aklın ve bilimin onay vermediği hiçbir projeyi gündeme getirmeyeceğiz; bu kendin ormanlarını, su havzalarını, kıyılarını, denizlerini ve tüm ekolojik değerlerini koruyacağız; tarihi dokuya asla zarar vermeyeceğiz. Bu kentin insanını, özellikle çocuklarını, kadınlarını, dezavantajlı gruplarını mutlu etmek tek amacımız olacak. Hiç kimseyi ayırmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz. Her bir yurttaşımıza eşit gözle bakacağız. Mecliste çoğunluğun AK Parti’de olmasını asla ve asla bir zaaf, bir eksiklik olarak görmüyoruz. Bu durumu demokrasi adına, katılım adına bir fırsata dönüştürebiliriz. İnanıyorum ki meclisteki tüm gruplarımızla bu duygu ortaklığını sağlayarak İstanbul’u hak ettiği yere birlikte taşıyacağız” dedi.