İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Ankara'dan döndü. Adnan Menderes Havalimanı'nda eşi Neptün Soyer ve CHP'lilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Soyer'e, burada çiçek verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yetkili olan memur sendikası Tüm Yerel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bilal Altıner, bir somun ekmeğin yarısını bölerek Soyer'e verdi. Altıner, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 6 bin emekçiyi temsil eden Tüm Yerel-Sen olarak sizi kutluyorum. Anlamlı bir hediye veriyorum. Emekçiler sizinle ekmeğini bölüşüyor" dedi. Davul zurna eşliğinde karşılanan Soyer, kalabalığın içinde aracına ulaşmakta zorlandı. Kalabalık, "Bu sefer Tunç Soyer" sloganları attı.

Bilal Altıner, bir somun ekmeğin yarısını bölerek Soyer’e verdi.- DHA Bilal Altıner, bir somun ekmeğin yarısını bölerek Soyer’e verdi.- DHA


'ÇOK MUTLUYUM'

Soyer, burada kısa bir açıklama yaparak şunları söyledi:

"Toplumda biriken muazzam bir enerji var. Muazzam bir coşku var, bunu çok doğru yerlere taşıyacağız. İnsan bu kadar büyük bir enerji olunca, yorgunluk hissetmiyor. Son 48 saatte, 3.5 saat falan uyudum. Ama insan o yorgunluğu hissetmiyor. Çok mutluyum, herkesi seviyorum, iyi ki varlar."

Soyer daha sonra aracına binerek Seferihisar'a hareket etti.

DHA DHA


SOYER: VEDA EDİP GİTMİYORUM

Soyer, Ankara'dan döndükten sonra ilçede, vatandaşlarla bir araya geldi. Soyer'i Seferihisar'a girişte yüzlerce kişi ellerinde meşaleler ile karşıladı. İlçe meydanında halkla seslenen Soyer, duygu dolu anlar yaşadı. Vatandaşlar üzerinde, 'Tunç Soyer İzmir'e çok yakışacak', 'Asla yalnız yürümeyeceksin' yazılı dövizler taşıdı. Soyer'i, eşi Neptün Soyer, Seferihisar Belediye Başkan adayı Yelda Celiloğlu, Urla Belediye Başkan adayı Burak Oğuz, Karşıyaka Belediye Başkan adayı Cemil Tugay da yalnız bırakmadı. İlçede kalabalığa seslenen Soyer, "Ne kadar güzel gülüyorsunuz, ne kadar güzelsiniz. Biz olağanüstü güzel topraklarda yaşıyoruz. Çok daha iyisini hak ediyoruz. Çok daha gülerek yaşayacağız" dedi.

DHA DHA


Seferihisar'ın Türkiye'nin birçok yerinden izlenen, takip edilen hatta biraz da kıskanılan bir kent haline geldiğini söyleyen Tunç Soyer, "Eksiğimiz yok mu? Tabii ki var. Ama şundan emin olun; çok yakında hiçbiri kalmayacak. Gerçekten İzmir başka türlü bir şehir. İzmir çok özel bir şehir. Bazen bazı kentler ülkelerine lokomotif olurlar" diye konuştu. İzmir'in bir köprü kent olduğunu söyleyen Tunç Soyer, "İki kültür birleştirmiş. Bu ne yapmış? Mir melez kültür, zengin kültür doğurmuş. Dilini bile bilmeyen insanlar, ekmeklerini paylaşmış" dedi. Bir dönem en kuvvetli bir liman kentiyken, bunun şimdi yavaş yavaş önemini yitirmeye başladığını ifade eden Soyer, İzmir'in incisini ortaya çıkarmanın vaktinin geldiğini belirterek, şunları söyledi:

resimid_73258111_7325811

"Şimdi o inciyi bütün dünyaya göstereceğiz. İzmir'in nasıl parladığını bütün dünyaya göstereceğiz. İzmir gerçekten dünyanın gıpta ettiği, merak ettiği, gelinmek istenilen bir kent haline gelecek. İzmir çok daha fazlasına layık. Bizim gücümüz yettiği kadar bunu yapacağız."

'İZMİR TÜRKİYE'YE SES, NEFES VERECEK'

Demokrasinin önemine de dikkat çeken Soyer, "Demokrasi, birlikte yaşamak demektir. İzmir bunu en iyi yaptığı için bu coğrafyanın ne demokrat kentidir. İzmir farklılıkları içine alıp sarıp sarmaladığı için Türkiye'nin en demokrat kentidir. İzmir çok renktir, çok sestir, çok nefestir. Ve İzmir bu çok renkli İzmir, artık Türkiye'ye daha çok renk, daha çok ses, nefes verecek. Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlarımızın, çok daha yüksek yaşam kalitesine sahip olması lazım. Ama bunun öncülüğünü İzmir yapacak. Takacak arkasına Türkiye'yi yürüyüp gidecek. Biz öyle şanlıyız, bizi kıskanmaları boşuna değil. Bu bereketli topraklar, masmavi deniz o kadar fazlasını bize verebilir ki, biz almasını bilirsek. Onun kıymetini bilirsek, tahrip etmeden, gözümüzün nuru gibi koruyarak bakarsak, bu topraklar bize çok daha fazlasını verecek. Bu zenginliği biz yaratmadık. Binlerce yıl öncesinden atalarımızın bize getirdiği bizim de torunlarımıza bırakacağımız zenginlik" dedi.

DHA DHA


'KENDİMİ FEDA ETMEYE GİDİYORUM'

Çok büyük bir heyecan içerisinde olduğunu da anlatan Soyer, "Dokunsanız hüngür hüngür gidebilirim. Ama gitmeyeceğim, tutacağım. Sizi çok severek çalıştım. Seferihasar çok güzel bir ilçe. Veda edip gitmiyorum, sadece yakına gidiyorum. Yakına gidiyorum ama gönlüm hep burada. Elimden gelenin en iyisini yapmak için canla başla çalışacağım. Kendimi vakfetmeye, kendimi feda etmeye gidiyorum, bilesiniz dostlar" diye konuştu. Konuşmaların ardından, kalabalık dağıldı.

DHA DHA


resimid_73258101_7325810

(DHA)-