52 yaşındaki Ahmet Güngör, Almanya’da yaşayan binlerce İhlaszede’den sadece biri. Güngör, gençliğinde biriktirdiği parayı ve kardeşiyle ortak evlerini satarak elde ettiği 78 bin Alman Markı’nı bir aylığına İhlas Finans’a yatırdı ve tüm birikimi battı. 19 yıldır bir kuruşunu bile geri alamadı. Güngör, yaşadıklarını anlattı...

“DİYANET DE ORTAK DEDİLER”

Ahmet Güngör, o dönem TGRT’te yayınlanan İhlas Finans programları ve Enver Ören’in sözlerine kanarak birikimin 1 aylığına yatırmış. 1999’da yoğun olarak İhlas Finans reklamları olduğunu belirten Güngör, “Enver Ören çıkıyor, ‘2001 altın yılımız olacak’ diyordu. Biz de inancımız gereği faiz haram olduğu için bunlara inandık. Ayrıca kendilerine Diyanet’in de ortak olduğunu söylüyorlardı. 20 yıl önce kız kardeşimle ortak olduğumuz evimizi sattık. Parayı bunlara yatırdık. İki kez para yatırdım. Birinde 28 bin Alman Markı, ikincisinde ise 50 bin Alman Markı. Parayı yatırdıktan bir ay kadar sonra almak istediğimi söyledim. Ancak bir ay, 19 yıl oldu… Halen alamadım” diye konuştu.

19 yıldır tek kuruş ödemeyen Mücahit Ören ve İhlas Holding yöneticilerinin İhlaszedeler’in paralarını ABD’de kullandığını belirten Güngör sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlara, ABD elçisinin devreye girmesiyle bir şey yapılmıyor. Ne hikmetse İhlas Holding’e kayyum atanmıyor. İhlas Finans’ın tasfiyesini, İhlas Finans’ı batıran kişilere yaptırıyorlar. Basiretli bir tüccar gibi değiller, aksine sahtekarlık var. İhlas Finans TMSF’ye devredilse, biz paramızı bunların mal varlığından kurtarabiliriz. TMSF, Mücahit Ören’in ve İhlas Holding’in mal varlığına el koymalı. Yoksa bunlar 400 milyon doları aşan alacağımızı buhar edecek.”

Gurbetçi Ahmet Güngör, Erdoğan hayranı... Gurbetçi Ahmet Güngör, Erdoğan hayranı...


“YILLAR İÇİNDE PARA PUL OLDU”

Babası Hüdaverdi Güngör’ün de İhlas Finans’a 20 bin Mark kaptırdığını dile getiren Güngör, şunları söyledi: “Parayı verdiğimiz zaman Bottrop’tan 75 bin Mark’a bir daire alıyorduk. Şimdi bir daire 250 bin Euro. Zararımız sadece ana parayı alamamak değil. Yıllar içinde paramız pula da döndü. Bunlar kâr-zarar ortaklığı demişlerdi. Hadi zarar olsun ama ana paramız nerede? Bunlardan paramı kurtarmak için avukatlara 10 bin Euro ödedim. Çıkan karar ise tasfiye sürecini beklemek oldu.”

İhlaszedeler’in tek umudunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyleyen Güngör, “Biz, Türkiye’ye paramız gitsin diye bunlara yatırmıştık. Ancak bu paralarla Mücahit Ören, ABD’de krallar gibi yaşıyor. Biz Ankara’da ve Almanya’da 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı sokaklara inerken, Mücahit Ören ABD’den FETÖ’ye mesaj gönderip ‘Ankara’yı ayağa kaldıracağız’ diyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyorum. 15 Temmuz’da bir mesajınla ayağa kalkan bizlerin mağdur olmasına izin vermeyin” diye konuştu.

15 TEMMUZ’DA BİR MESAJIYLA AYAĞA KALKTIK Almanya’daki binlerce İhlaszede’den biri olan Güngör, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “15 Temmuz’da bir mesajıyla ayağa kalktık. Bu mağduriyetimize artık bir son verin” diye çağrıda bulundu. 15 TEMMUZ’DA BİR MESAJIYLA AYAĞA KALKTIK
Almanya’daki binlerce İhlaszede’den biri olan Güngör, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “15 Temmuz’da bir mesajıyla ayağa kalktık. Bu mağduriyetimize artık bir son verin” diye çağrıda bulundu.


Evinde Cumhurbaşkanı imzalı bardak ve AKP logolu şekerlik kullanan Güngör, bu yılın sonunda zaman aşımı dolmadan İhlas mağdurlarının sorununun çözülmesini umduklarını söyledi. Sözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek tamamlayan Güngör, şu ifadeleri kullandı:

‘ZAMAN AŞIMINA UĞRATACAKLAR’

“İhlas Finans TMSF’ye devredilse, devlet kasasından tek kuruş ödenmeden paramızı alacağız. Bunların kurduğu Kombassan, Yimpaş gibi bir sistem. Zaman aşımına uğratıp paramızı hiç ödemeyecekler. Sayın Cumhurbaşkanım, ben Ankaralıyım, eşim Rizeli. Siz 15 Temmuz’da milleti meydanlara davet edince biz ölmeyi göze alıp aziz bayrağımızla meydanlara indik. Şimdi de sizden isteğimiz 70 bin İhlas mağdurunun bu çığlığını duymanız ve bize sahip çıkmanız. Bizim darbe gecesi size sahip çıktığımız gibi...”