Özellikle; Bağcılar, Güngören ve Bayrampaşa’da birçok suç olayına karıştığı iddia edilen Ümit Y. çetesine yönelik operasyon, geçtiğimiz hafta İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Operasyonda 52 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi.

ZEHİRLİ MERMİ

Emniyette sergilenen, küçük bir cephaneliği andıran silah ve mermiler arasında uzun namlulu dürbünlü ve yivli bir tüfek dikkat çekti. Uzaktan atış yapılan Keskin nişancı tüfeği olarak da kullanılan silahın mermilerinin ucuna zehir sürülü olduğu dile getirildi. Amonyum nitrat karışımlı zehir sürülen mermi sayısının 300 civarında olduğu belirtildi.

DÖRT CİNAYET

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerin mensubu olduğu çetenin 4 cinayet, 3 cinayete teşebbüs ve çok sayıda yaralama olayıyla ilgisi olduğu öne sürüldü. Uyuşturucu satışı ve yasadışı kumar gibi suçlara yönelen çete, Bağcılar ve çevresindeki ilçelerde hakimiyet kurmaya çalışıyordu.

[old_news_related_template title="İstanbul merkezli 3 ilde suç örgütü operasyonu: 50 gözaltı" desc="İstanbul’da uyuşturucu ticaretinden, silahlı eyleme bir çok olaya karıştığı iddia edilen “Çingene Ümit” lakaplı Ümit Y. ve adamlarına yönelik operasyon düzenlendi. Sabah saatlerinde düzenlenen baskında 50 kişi gözaltına alındı. Çalışmalarda, 4 cinayetin 3 cinayete teşebbüsün aydınlatıldığı belirtildi. Şebekenin finans sağlamak için uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/18/iecrop/istanbul-merkezli-cete-operasyonunda-50-gozalti-1_16_9_1555575213.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/istanbul-merkezli-3-ilde-suc-orgutu-operasyonu-50-gozalti-4473097/"]

ARKADAŞINI DA ÖLDÜRTTÜ

Çete üyesi Orhan K. Bahçelievler’de 2 arkadaşıyla bir araca bindi. Üç kişi bir Tekel büfesi önünde durarak içki aldı. Daha sonra araçla yola çıktı. Orhan K., arkada oturan ve aynı suç örgütüne üye olan arkadaşı Zeki G. tarafından başından vurularak öldürüldü. Kontrolden çıkan o aracın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri de ortaya çıktı. Orhan K. daha önce çete lideri Ümit Y.’ yi hedef alan bir merminin önüne atlayarak çete elebaşının canını kurtarmıştı.

KARDEŞİ DE ÖLDÜRÜLDÜ

Ağabeyi öldürülen Barış K., Zeki G.’nin Çingene Ümit lakaplı Ümit Y.’den talimat aldığını iddia etti. Çetelerle ilişkisi bulunmadığı belirtilen Barış K. bunu birçok yerde dile getirdi. Ailesine “Ağabeyimi Ümit Y. öldürdü. Benim de başıma bir şey gelirse bilin ki o yaptırmıştır” dediği öne sürüldü. Barış K. 28 Mayıs 2017’de Bahçelievler’de sürekli gittiği mescitten çıkarken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

2 AYRI CİNAYET

Çetenin 2017’de başka bir cinayete daha karıştığı belirtildi. “Çukur Hakan” lakaplı Hakan K. uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Çetenin karıştığı son cinayet ise geçtiğimiz Mart Ayı’nın 26’sında gerçekleşti. İddiaya göre, çete üyesi olan Bilal Samet K., başka bir çete üyesiyle alan kavgasına girdi. Aynı çete üyeleri arasındaki kavgada bir kişi yaralandı. Bilal Samet K. bu olayın ardından öldürüldü.

CİNAYET VE YARALAMA

Suç örgütünü aylarca takibe alan Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, çetenin gerçekleştirmeyi planladığı silahlı saldırılar için operasyonlar düzenlendi. Bu sayede örgütün planladığı birçok eylem etkisiz hale getirildi. Yapılan çalışmalarda, şebekenin 3 yaralama, 3 kasten öldürmeye teşebbüs ve 4 kasten öldürme olayına karıştığı belirlendi. Şüpheliler Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye gönderildi.