Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Heybeliada'daki Ruhban Okulu ziyaretinin ardından Dolmabahçe'ye gelerek Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile görüştü.

[old_news_related_template title="Son dakika | Çipras'tan Erdoğan'a Ruhban Okulu çağrısı: Kapıyı beraber açalım" desc="Heybeliada Ruhban Okulu'nu ziyaret eden ilk Yunanistan Başbakanı olan Çipras, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. Çipras, 'Dilerim bu okula yapacağım gelecek ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte olur ve 48 yıldır kapalı olan okulun kapısını beraber açarız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/cipras-ruhban-okulu-reuters4_16_9_1549461677.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/ciprastan-erdogana-ruhban-okulu-cagrisi-kapiyi-beraber-acalim-3423102/"]

Yıldırım, Çipras ve beraberindeki heyeti Dolmabahçe Sarayı'nın bahçesinde karşıladı. Binali Yıldırım Çipras ve yanındakilere önce sarayı gezdirdi, daha sonra görüştü. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da ikiliye eşlik etti. Çipras'ın Binali Yıldırım ziyareti toplam bir buçuk saat sürdü.

Ziyaretin ardından Aleksis Çipras ve beraberindekiler Beyoğlu'nda bulunan Yunanistan Başkonsolosluğu'na geçti. DHA