Cuma günü geldi ve Müslümanlar cuma mesajlarıyla sevdikleri ile arasındaki bağı güçlendirecek. İslam alemi bir cuma gününe daha erişmenin heyecanını yaşarken cuma mesajları da bu mübarek günün geleneksel bir parçası haline geldi. İşte anlamlı ve resimli cuma mesajları…


CUMA MESAJLARI

Ruhu öldürmek bedeni öldürmekten daha büyük bir cinayettir. Hayırlı cumalar… – Rabbim nefsimize ‘celaliyle’, kalbimize ‘cemaliyle’, hayatımıza ‘hikmetiyle’, hatalarımıza ‘rahmetiyle’, mahşerde ‘Muhammedîyle’ yardım etsin inşallah. Hayırlı Cumalar.



cuma3-shutterstock




Mevlana diyor ki; Dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste. Ömrüne ömür katılsın, Gönlüne meltem saçılsın. Bu mübarek günde melekler dört yanını sarsın…Derdine derman, gönlüne iman dolsun..! Hayırlı Cumalar.

Cuma gününü ibadetle geçirecek olan inananlar, sevdiklerinin cumasını kutlamak için cuma mesajlarını araştırıyor. Cuma günü bilindiği üzere İslam aleminin en değerli ve kutsal günlerinden biridir. Bu günde edilen dualar kabul olur. Cuma günlerinde bir yetimi sevindirebilir, açları doyurabilir, Cuma namazınızı kılabilir, Peygamberimizin sünnetlerini yerine getirebilirsiniz.

Ey Nefsim Şeytana Yem Olmak mı Yoksa Cennette Gül Olmak mı Niyetin, Bırak Yakamı Secde Edeyim Sen Huzura Er, Ben İmanla Öleyim. Hayırlı Cumalar.

Ya Rab… Hesap günü amel defterlerimizi sağ tarafımızdan ver… Solumuzdan ve arkamızdan verip bizi mahcup eyleme. Amin! Hayırlı Cumalar.

Kalbinizden gecen tüm dua’lar, dilinizden amin olarak dökülsün inşallah. Hayırlı cumalar… Mevlana diyor ki; dua edecek güzel bir gönlün yoksa güzel yürekli insanlardan dua iste. Hayırlı Cumalar…

Ruhu öldürmek bedeni öldürmekten daha büyük bir cinayettir. Hayırlı cumalar…

Rabbim nefsimize ‘celaliyle’, kalbimize ‘cemaliyle’, hayatımıza ‘hikmetiyle’, hatalarımıza ‘rahmetiyle’, mahşerde ‘Muhammedîyle’ yardım etsin inşallah. Hayırlı Cumalar.

Ey Rabbim! Evimizden bereketi, dilimizden duayı, kalbimizden senin ve Resulünün sevgisini eksik etme. Dualarımızı kabul, ömrümüzü nurlu kıl. Amin. Hayırlı Cumalar.



cuma-1-shutterstock





Ya Rabbi! Kıldığım namazı kabul eyle! Ahir ve akıbetimi hayır eyle. Son nefesimde Kelime-i tevhid söylememi nasip eyle. Ölmüşlerimi af ve mağfiret eyle. Duaların geri çevrilmeyeceği bu mübarek günde Rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri Rahmetinden mahrum bırakmasın hayırlı Cumalar.



cuma-4-shutterstock




Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı. (Müslim, Cum’a 17, 18) Cumanız mübarek olsun.

CUMA GÜNLERİ DOLUP TAŞAN BAZI CAMİLERİMİZ

Her hafta olduğu gibi bu hafta da cuma günü binlerce kişi cuma mesajlarıyla sevdiklerine iyi dileklerini iletecek.  İslam alemi bir cuma gününe daha erişmenin heyecanını yaşarken cuma mesajları da bu mübarek günün geleneksel bir parçası haline geldi.

SULTAN AHMET CAMİİ



İZMİR HİSAR CAMİİ



ANKARA KOCATEPE CAMİİ



[old_news_related_template title="İşte İstanbul, Ankara, İzmir il il cuma namazı saatleri…" desc="Bayram edasında geçen Cuma günlerinde cemaat camileri dolduruyor. İslam aleminin kutlu günü cuma namazına gidecek herkes bugün cuma namazı saat kaçta? Ezan kaçta okunuyor? sorularına yanıt arıyor. İşte 3 Mayıs İstanbul, Ankara, İzmir ve il il cuma namazı saatleri…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/03/iecrop/cami-3_16_9_1556867008.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cuma-namazi-saati-kacta-kilinacak-iste-istanbul-ankara-izmir-il-il-cuma-namazi-saatleri-4659781/"]

 

[old_news_related_template title="3 Mayıs Cuma Hutbesi…" desc="Cuma namazı vaktinin yaklaşmasıyla inanları ibadet heyecanı sardı. Müminler cuma namazı saatinde camileri ve mescitleri dolduracak ve cuma hutbesini de dinleyecekler. Öğle namazı vaktinde kılınan cuma namazının Müslümanlar için ayrı bir önemi bulunuyor. Peki cuma namazı nasıl kılınır, abdest nasıl alınır? İşte cuma namazıyla ilgili detaylar ve 3 Mayıs Cuma Hutbesi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/03/iecrop/cami-2_16_9_1556864166.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cuma-namazi-nasil-kilinir-abdest-nasil-alinir-iste-3-mayis-cuma-hutbesi-4659046/"]