Tüm Türkiye mübarek cuma namazına hazırlanıyor. Cuma günü camileri doldurarak ibadetlerini gerçekleştirecek olan İslam alemi bugün “Cuma namazı saat kaçta?” ve “Ezan ne zaman okunuyor?” sorularına cevap arıyor. 12 Nisan Cuma günü cuma namazı saat kaçta kılınacak ve cuma namazı için öğlen ezanı saat kaçta okunacak? İşte 12 Nisan namaz vakitleri! Cuma ezanı saatleri…

Yurdumuzun dört bir yanındaki milyonlarca inanan vatandaşımız yaşadıkları şehirlerdeki cuma namazı saatlerini merak ediyor. Bazı illerin cuma namazı vakitlerini aşağıda sizlerle paylaştı. İl İl cuma namazı saatlerini öğrenmek için haberimizin devamında bulunan linke tıklayabilirsiniz.

İstanbul: 13:10
Ankara: 12:55
İzmir: 13:17
Bursa: 13:10
Edirne: 13:20
Eskişehir: 13:04
Samsun: 12:41
Trabzon: 12:27
Hakkari: 12:11

İL İL CUMA NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN…


CUMA NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır (Kâsânî, Bedâî', I, 269). İmam Ebû Yusuf'a ve İmam Muhammed'e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali'den rivayet edildiği nakledilmektedir (Kâsânî, Bedâî', I, 285)

[old_news_related_template title="İşte 12 Nisan Cuma Hutbesi…" desc="Müslüman alemi her cuma günü olduğu gibi bu cuma da mescit ve camileri dolduracak ve cuma namazlarını kılacak. Cuma namazı kılacak olan müminler ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen Cuma Hutbesini de dinleyecekler. Peki Cuma namazı nasıl kılınır, cuma namazından önce nasıl abdest nasıl alınır? İşte cuma namazıyla ilgili detaylar ve 12 Nisan cuma hutbesi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/12/iecrop/aaaa_16_9_1555050160.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cuma-namazi-nasil-kilinir-abdest-nasil-alinir-iste-12-nisan-cuma-hutbesi-4395495/"]

 

CUMA HADİSLERİ

Cuma günü veya gecesi ölen mümin, şehid olur, kabir azabından kurtulur. (Ebu Nuaym)

Cuma günü, kuşlar, vahşi hayvanlar birbirine, “Selam size, bugün Cumadır” derler. (Deylemi)

Cuma diğer Cumaya kadar ve fazladan üç gün içinde işlenen günahlara kefaret olur. Çünkü iyi bir amel işleyene on kat sevap verilir. (Taberani)

Dört gecenin gündüzü de gecesi gibi faziletlidir. Allahü teala, o günlerde dua edenin isteğini geri çevirmez, onları mağfiret eder ve onlar bu günlerde bol ihsana nail olurlar. Bunlar: Kadir gecesi, Arefe gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi ve günleri. (Deylemi)

Cuma günü gusleden kimsenin günahları affolur. (Taberani)

Cuma günü sabah namazından önce, “Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh” okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa, bütün günahları affolur. (İbni Sünni)