Isparta Belediye Başkanı seçilen AKP’li Şükrü Başdeğirmen'in, eski belediye başkanı MHP’li Yusuf Ziya Günaydın tarafından Mimar Sinan Caddesi'ne yerleştirilen bozkurt ve çift başlı kartal heykelini gece yarısı kaldırtması, Cumhur İttifakı ortakları arasında gerginliğe neden olmuştu. Bu gerilimin ardından şimdi de işten çıkarma ve görev yeri değiştirme krizi çıktı. İddialara göre; AKP’li belediye MHP’li oldukları gerekçesiyle 55 personelin görev yerini değiştirdi. 6'sı temizlik personeli, 1'i grafiker, 3'ü de aşçı olmak üzere 10 işçinin de işine son verdi.

[caption id="attachment_4746210" align="alignnone" width="1024"] AKP’li Şükrü Başdeğirmen[/caption]

“CUMHUR İTTİFAKI İÇİN YOLLARA DÜŞTÜK”


MHP Isparta İl Başkanı Nail Bayram, konuyu MHP’ye genel merkeziyle görüştüğünü belirterek şöyle konuştu; “Çıkarılan sadece 6 kişi, yeri değiştirilen 55 kişi. Ama işin gerçeğine baktığımız zaman 300 kişi zor durumda. Kimse ne yapacağını bilmiyor. MHP genel merkezimizle de konuyu görüştüm. Eğer ortada işlenmiş suçlar varsa, tamam kabul işten çıkarılabilirler ya da görevleri değiştirilebilir. Ama sadece MHP’li olmaları ya da işe girişlerinde MHP referansıyla işe girmiş olmaları suç mu? Biz Cumhur İttifakı için yollara düştük, kapı kapı oy istedik. Cumhurbaşkanımızın kazanması için elimizden geleni yaptık. İnanıyoruz ki, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yaşanan mağduriyetleri çözüme kavuşturacaktır. Biz kimsenin mağdur olmamasını istiyoruz.”

[caption id="attachment_4746217" align="alignnone" width="960"] MHP Isparta İl Başkanı Nail Bayram ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli[/caption]

BENZER KRİZLER YAŞANMIŞTI


Cumhur ittifaklarının ortakları AKP ile MHP arasında buna benzer gerginlik Kırşehir ve Kastamonu’da yaşanmıştı. MHP’den AKP’ye geçen Kastamonu’nun Bozkurt ve İnebolu ilçelerinde AKP’li belediye başkanları, belediyede çalışan Ülkü Ocakları ilçe başkanlarını çöp görevlisi yapmıştı. MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın duruma sert tepki göstermişti.

[old_news_related_template title="AKP'li belediye, Ülkü Ocakları başkanlarını temizlikçi yaptı" desc="31 Mart’ta MHP’den AKP’ye geçen Kastamonu’nun Bozkurt ve İnebolu ilçelerinde AKP’li belediye başkanları, belediyede çalışan Ülkü Ocakları ilçe başkanlarını çöp görevlisi yaptı. Duruma tepki gösteren MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, “Bizim asabımızı bozmayın. Beni böyle konuşmak zorunda bırakmayın. Bizim dalımızı kıranın, ağacını kökünden söker atarız. Haberiniz olsun” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/30/iecrop/belediye_16_9_1556632731.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/akpli-belediye-ulku-ocaklari-baskanlarini-temizlikci-yapti-4623570/"]

MÜDÜRLER ÇÖP TOPLATMAYA VERİLMİŞTİ


AKP'nin MHP'nin elinden aldığı Kırşehir'e bağlı Mucur ve Çiçekdağı belediyelerinde de benzer gerginlikler yaşanmıştı. Mucur İlçe Belediye Başkanlığını kazanan AKP'li Atılgan Yılmaz'ın, MHP döneminde işe alınan 3 işçiye yoldan geçen araçları saydırdığı ileri sürülmüştü. Aynı şekilde Çiçekdağı Belediye Başkanı AKP'li Hasan Hakanoğlu da MHP’li belediye döneminde işe alınan bazı müdürleri çöp toplamakla görevlendirmişti.

[old_news_related_template title="AKP'li yeni başkanlardan garip hamleler!" desc="AKP'nin MHP'nin elinden aldığı Kırşehir'e bağlı Mucur ve Çiçekdağı belediyelerinde ilginç olaylar yaşanıyor. Mucur İlçe Belediye Başkanlığını kazanan AKP'li Atılgan Yılmaz'ın, önceki dönemde işe alınan ve 3 işçiye yoldan geçen araçları saydırdığı ileri sürüldü. Aynı şekilde Çiçekdağı Belediye Başkanı AKP'li Hasan Hakanoğlu da MHP’li belediye döneminde işe alınan bazı müdürleri çöp toplamakla görevlendirdi. MHP Mucur İlçe Başkanı Ali Rıza Budak, yaşananların doğru olduğunu söyleyerek, 'Partimizin il ve merkez yönetimine bu durumu bildireceğiz' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/10/iecrop/akpmhp_16_9_1554886511.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/akpli-belediyeler-mhpli-calisanlara-arac-saydiriyor-mudurlere-cop-toplatiyor-4368496/"]

MHP ADAYI YARIŞI KAYBETMİŞTİ


31 Mart seçimlerinde Isparta'da AKP adayı Şükrü Başdeğirmen, kullanılan oyların yüzde 38'ini alarak başkanlık koltuğuna oturdu. MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın ise yüzde 30,8'de kalarak 5 yıldır oturduğu koltuğu kaybetti.