Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen 'AKP Samsun Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, Samsunspor’un 20 Ocak 1989’da geçirdiği trafik kazasında hayatlarını kaybeden teknik direktör ve futbolcuları unutmayacaklarını söyledi. Erdoğan, “Kazada hayatını kaybeden 5 kardeşimizi rahmetle yad ediyorum. Samsunspor o elim kazadan beri kırmızı-beyaz rengine siyahı eklemiş ve yoluna devam etmiştir. Millet Bahçesi’ne, bu kazada hayatını kaybedenlerin hatırasını yaşatacak bir anıt dikerek ahde vefamızı gerçekleştireceğiz” dedi.

'BU YIL 19 MAYIS'I DAHA FARKLI KUTLAYACAĞIZ'

Samsun’da Cumhur İttifakı’nın dirayetini gördüğünü belirten Erdoğan, “Hem millet hem de AK Parti’liler olarak birlik ve beraberlik içerisinde, düşmanı sevindirmeyerek aydınlık geleceğimizi hep beraber inşa edeceğiz. Biz yolumuza şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan dava erleriyle devam edeceğiz. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini hep birlikte zafere taşıyacağız. Samsun 31 Mart’ta belediyelerde bu AK kadroya rekor bir oyla destek veriyor muyuz? Samsun 31 Mart’ta sandıkları patlatıyor muyuz? Gece gündüz çalışıyor muyuz? Bu yıl Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 100. yılı. Gazi, istiklal harbimizin meşalesini burada yakmıştır. Bu yıl 19 Mayıs’ı daha farklı bir heyecanla kutlayacağız. 19 Mayıs’tan başlayarak bir asırlık tüm kutlamaları gelecek nesillere bu vatanın hangi fedakarlıklarla kurulduğunu gösterecek şekilde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

[caption id="attachment_3188161" align="alignnone" width="1200"]AA AA[/caption]

Erdoğan konuşmasında, “Ben Millet Kıraathanesi diyorum, bu CHP zihniyeti kumarhane anlıyor. Niye? Hani dervişin zikri-meselesi var ya bunlarınki ona benziyor” sözlerine yer verdi.
Samsun’un 100. yıla uygun projelerle donatacaklarını belirten Erdoğan, “Samsun’u ekonomide de lokomotif şehirlerden biri haline getireceğiz. Samsun’a son 16 yılda 28,5 katrilyon yatırım yaptık. Tarihte böyle bir yatırım yok. Bu yıl içerisinde Çarşamba, Kavak ve Alaçam ilçelerinde yükseköğrenim yurtları açacağız. Samsun Şehir Hastanesi 900 yataklı olarak planlandı, şu an ihale aşamasında. Eski stat alanında Millet Bahçesi yapıyoruz. Bir köşesine millet kıraathanesi yapıyoruz”

[caption id="attachment_3188168" align="alignnone" width="1200"]AA AA[/caption]

CHP’DE TAZMİNAT KOMİSYONU KURDULAR

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Bay Kemal şimdi diyor ki ‘çiftçiler aç, ellerinden toprakları alındı.’ Yahu eline dizine dursun, Samsun'daki çiftçilerimize toplamda yaptığımız destek 2 katrilyon. Ama bundan haberi yok, çünkü bunun derdi, yalan iftira. İşi gücü yalan. 1,5 milyon lira tazminata mahkum oldu. Devam eden mahkemeler var. Onlardan da gelecek. CHP'nin içinde Bay Kemal'in tazminatlarını ödemek için bir tazminat komisyonu kurulmuş, bunlar için milletvekillerinden para topluyor, onun içinde rahat rahat yalan söyleyebiliyor” ifadelerini kullandı.
Erdoğan konuşmasının son bölümünde partisinin Samsun adaylarını tanıttı.

AKP Samsun ilçe belediye başkan adayları

Atakum: Zihni Şahin
Ayvacık: Halil Kalaycı
Bafra: Hamit Kılıç
Canik: İbrahim Sandıkçı
Çarşamba: Halit Doğan
Havza: Sebahattin Özdemir
İlkadım: Erdoğan Tok
Kavak: İbrahim Sarıcaoğlu
Ladik: Nurhan Yapıcı Özel
Salıpazarı: Halil Akgün
Tekkeköy: Hasan Togar
Terme: Ali Kılıç
Yakakent: Hüseyin Kıyma
Vezirköprü: İbrahim Sadık Edis
Ondokuz Mayıs: Osman Topaloğlu
Alaçam: İlyas Acar (MHP)
Asarcık: Şerif Kılağuz (MHP)

 

resimid_72262611_7226261

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantı öncesinde dışarıda bekleyen vatandaşlara seslendi.

Samsun'un 31 Mart'ta yeni bir destan yazacağına inandığını belirten Erdoğan, "Büyükşehirde yazacak, ilçelerde yazacak. Ana kademeyle yazacak, kadın kollarıyla yazacak, gençlik teşkilatıyla yazacak. Buna hazırız değil mi? Fakat burada fazla bir zaman kalmadı. 31 Mart'a kadar kapı kapı inşallah dolaşacağız. Bütün akraba, ahbap, yar, yaren, hepsine ulaşacağız." diye konuştu.

31 Mart akşamı vatandaşlarla bir demokrasi mutluluğunu birlikte yaşayacaklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Rabia'mızı güçlendireceğiz. Tek millet diyeceğiz. Tek bayrak diyeceğiz. Tek vatan diyeceğiz. Tek devlet diyeceğiz ve yola böyle devam edeceğiz ama bir olacağız. İri olacağız. Diri olacağız. Kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bizi bölemeyecekler. Bizi birbirimizden ayıramayacaklar. Çünkü biz birbirimizi Allah için seviyoruz. Biz yaratılanı Yaratan'dan ötürü sevdik. Gücümüzü de bu birliğimizden alıyoruz. Onun için sizlerden özellikle gayret istiyorum. Zira siyaset bu birliğin, beraberliğin, dayanışmanın iyi yönetildiği bir zirve işidir. Sizin gözlerinizde bunu görüyorum. Sizler bu davaya böyle inandınız, yüreklerinizi böyle verdiniz. Onun içindir 16 yıldır bu yolda böyle yürüdük ve böyle yürümeye de devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyeciğin gönül işi olduğunu, bu seçimlerde sloganlarını da "gönül belediyeciliği" olarak belirlediklerine işaret ederek, "Bunu da bizden iyi yapan var mı? Yok. Hizmeti bizden iyi yapan var mı? Yok. Bunu zaten Samsunlu kardeşim çok işi biliyor. Buradan ta Sarp'a bu yolların dili konuşuyor." değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, konuşmasını tamamlamasının ardından belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısının düzenlendiği salona geçti.