Erdoğan özetle şunları söyledi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin hayırlı olmasını diliyorum. İBB Başkanlığına seçilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum.

Son seçim, kimin kazandığının ötesinde, milli iradenin tecellisiyle ilgili tereddütleri ortadan kaldırması bakımından başlı başına değerli, kıymetlidir.

İstanbul seçimlerini iki kez üst üste kaybeden Binali Yıldırım da AKP grubunda yerini aldı


Binali Bey'in bu seçimi kazanmasını arzu ettik. Kendisine gayretleri için teşekkür ediyoruz. Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Milletimizin mesajlarını görmeden suçlayarak kulağımızın üzerine yatamayız.

Bizim için asıl önemli olan milli iradenin en sağlıklı, en şaibesiz şekilde tecelli etmesidir. Son seçim kimin kazandığının ötesinde tereddütleri ortadan kaldırması bakımından başlı başına değerlidir. 31 Mart'ın galibi ise tartışmasız şekilde Cumhur İttifakı'dır. AK Parti ve MHP'dir.

31 Mart'ta ve 23 Haziran'da milletimize kendimizi niçin anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız.

Sipariş ettiğimiz S-400 hava savunma sistemlerini inşallah önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz. S- 400 meselesi, doğrudan egemenlik haklarımızla ilgilidir ve bundan geri adım atmayacağız.

İmralı'daki terörist başının son günlerde kamuoyuna yaptığı açıklamalar ve bununla ilgili değerlendirmeler, örgüt içinde hem iç politikada hem de bölge politikalarında ciddi görüş ayrılıkları ortaya çıktığının işaretidir.

Laf ile kucaklama olmaz icraatla olur. Gidin Doğu'yu yerinde görün. Biz Kürt kardeşlerimizi kenana koymuş olsaydık bizden öncekiler gibi oralara uğramazdık. Önümüzdeki dönemde istisnasız her insanımızın refah düzeyini yükseltecek işlere öncelik vereceğiz. Milletimiz bize neyi işaret ediyorsa oraya doğru yürümeye devam edeceğiz, medyanın manşetlerine göre değil.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yeni yönetim sisteminin bir yıllık uygulama sonuçları, eksikleri, aksaklıkları ve geliştirilmesi gereken yönleriyle ilgili bir kapsamlı çalışma başlattık. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Bey'in koordinasyonunda ilgili tüm kesimlerin katılımıyla bu değerlendirme çalışmasını gerçekleştireceğiz."