Van’ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun için dün Sultanahmet Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İçişleri Başkanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş,  AKP Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve çok sayıda siyasi katıldı.

Aylar sonra ilk karşılaşma


Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un cenaze namazı ilginç bir karışlamaya da ev sahipliği yaptı. Sultanahmet Camisi'ndeki cenaze namazına katılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile birlikte ön sırada saf tuttu.

Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler namazın kılınacağı alana girdi. Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’la tokalaşan Erdoğan, karşısında duran eski Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile göz göze bile gelmeden saftaki yerine geçti. Erdoğan'ın gelişi sırasında çekilen fotoğraf karelerine ise Davutoğlu'nun Erdoğan'a bakışları yansıdı.