Diyarbakır, Van ve Mardin'in HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, İçişleri Bakanlığı'nca haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevlerinden alındı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığından da ilk açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kayyum atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Belediye imkanlarının eli kanlı terör örgütü lehine kullanıldığı adli ve idari soruşturmalarla tespit edilmiş ve gereken yapılmıştır. Millet iradesi asla terörün vesayetine terk edilemez. Demokrasi mücadelemiz çerçevesinde teröre destek veren belediyelere müdahale kaçınılmazdır." ifadelerine yer verdi.


[old_news_related_template title="Diyarbakır, Mardin ve Van'a kayyum atandı" desc="İçişleri Bakanlığı; Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanlarını görevden aldı. Bu üç kentin belediye başkanları 2014 yerel seçimlerinin ardından da görevlerinden alınmışlardı. İşte bu üç kentte gün gün HDP-kayyum görev süreleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/19/iecrop/van-kayyum-reuters_16_9_1566198566.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-kayyum-operasyonu-ile-ilgili-ilginc-detay-5288670/"]