29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ıncı yıl dönümü nedeniyle Fatih’teki Vatan Caddesi’nde Resmi Geçit Töreni düzenleniyor. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.



Kutlamalar kapsamında, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üstü açık araç üzerinde vatandaşları selamladı. Askeri bando takımının tören alanında yerini almasıyla geçit töreni başladı.

FOTO: İHA


İmamoğlu: Cumhuriyet ve demokrasi bir arada çok güzel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, İstanbul Valiliği'nde düzenlenen törene katıldı. İmamoğlu, törenin ardından Vatan Caddesi'ndeki resmigeçiti izledi. Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan İmamoğlu, “Nice yüzyıllarda inşallah bayramımızı hep birlikte kutlarız. Bizim en büyük milli bayramımız. Milletimizin birliği ve dirliği için çok özel bir simge. Biz, bu sene özellikle diyoruz ki, ‘Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Demokrasi’. İkisi bir arada çok güzel” ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK MİLLİ BAYRAMIMIZ"

İmamoğlu, İstanbul'daki bayramı doya doya kutladıklarını belirterek, “İnşallah nice yüzyıllarda bayramımızı hep birlikte kutlarız.Bizim en büyük milli bayramımız, bir araya gelişimiz, kol kola oluşumuz. Milletimizin birliği ve dirliği için çok özel bir simge. İstanbul’da bayramımızı doya doya kutluyoruz. Biz bu sene özellikle diyoruz ki, ‘Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Demokrasi.’ İkisi bir arada çok güzel. Toplumun bağımsızlığı, özgürlüğü ve fikir birliği… Her konuda Cumhuriyet’in etrafında birleşmesi adına, çok simgesel ve değerli bir tanım. O bakımdan bu duygularımla, barış ve huzur içerisinde nice güzel seneler, nice güzel yüzyıllar diliyorum” diye konuştu.