Yangın, saat 03.30 sıralarında Pamukkale ilçesi, Korucuk mahallesinde bulunan üretim ve satış yapıldığı öğrenilen bir tekstil fabrikasının çatısında çıktı.

FOTO: DHA / Binada kimyasal maddelerin de bulunması itfaiye ekiplerinin işini güçleştirdi


3 katlı fabrikadan çıkan dumanları görenler durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Bu sırada alevler kısa süre içerisinde büyüyerek, fabrikanın depo bölümüne sıçradı.

FOTO: DHA / Gece saatlerinde başlayan yangın tüm fabrikayı sardı


Yangında, fabrikadan yükselen siyah dumanlar, gökyüzünü kapladı. İhbar üzerine 47 araçla araçla olay yerine gelen 130'dan fazla itfaiyeci fabrikanın dört bir yanından alevleri söndürmek için çalışma başlattı. Ekipler, yerden ve merdivenler yardımıyla havadan su sıkarak yangına müdahale etti.

FOTO: DHA

MALZEMELERİ KURTARMAK İÇİN ZAMANLA MÜCADELE


Denizli-Pamukkale yolu üzerinde bulanan ve turistler için de bir satış mağazasının bulunduğu tesiste, yangını duyarak çalıştıkları yere gelen işçiler ise depoda bulanan malzemeleri yangından kurtarmak için seferber oldular.

FOTO: DHA/ Çalışan ekmek teknelerini kurtarabilmek için seferber oldular


Ayrıca Denizli-Pamukkale yolunun Pamukkale istikameti güvenlik nedeniyle Jandarma ekipleri tarafından kapatıldı.

FOTO: DHA


Öte yandan fabrikanın çatısında bir süredir tadilat çalışması yapıldığı da öğrenildi.

İŞÇİLER AĞLADI

İşçiler yangını öğrenince fabrikaya koştu. Fabrika çalışanları, depo kısmında bulunan tekstil ürünlerini tahliye edebilmek için yoğun çaba sarf etti.

İtfaiye ekipleri tarafından söndürme çalışmaları sürerken, bazı işçilerin gözyaşı döktüğü görüldü.

Yangında içeri girerek malları kurtarmaya çalışan işçilerden Fatma Funda Civelek, "Burası bizim ekmek teknemizdi. Yangın çok büyük, mahvolduk hepimiz. Akşam, çalışıp buradan çıktık. Yangını duyan işçiler buraya geldi. Malları kurtarmaya çalıştık. Kurtarabildiğimizi kurtardık. Kurtaramadıklarımız içeride kaldı. Elimizden bir şey gelmiyor, keşke elimizden bir şey gelse" dedi. İşçilerden Rıdvan Demir ise, "Arkadaşlarımız perişan oldu. Fabrikamız yandı. Hepimiz çok üzgünüz. Bu manzarayı gören herkes üzülür. Taşıyabildiğimiz kadar ürünü dışarı taşıdık. Birçok aile buradan ekmek yiyordu. Hepimiz çok üzgünüz" diye konuştu.


7 SAATTE KONTROL ALTINDA


Yangın, yaklaşık 7 saat sonra kontrol altına alındı.

Fabrikanın konfeksiyon bölümü ve mağazası tamamen yandı. 3 katlı 5 bin metrekare alana kurulu fabrikada yer yer alevler görülürken, ekiplerin çalışması sürüyor.

Çalışmalar kapsamında itfaiye ekipleri, iş makineleriyle fabrikanın kepenklerini parçalayıp, duvarları kırdı.

112 Acil Sağlık ekipleri, olası bir duman zehirlenmesine karşı hazır bekletildi.

Jandarma ekipleri, fabrika çevresinde ve Pamukkale'ye ulaşımı sağlayan yolda güvenlik önlemi aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, "Yangın başladıktan sonra ekiplerimiz hemen olay yerine intikal etti. 47 itfaiye aracı, 130 personel ile yangına müdahale ettik. Ekiplerimiz yangını kontrol altına aldı. Soğutma ve söndürme çalışmaları devam ediyor. Tesiste çok fazla polyester malzeme olduğu için yangın ısı miktarını arttırdı ve yangın safhalarını hızlandırdı. Ekiplerimiz gereken müdahaleleri yaptı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırmamız devam ediyor" dedi.

FOTO: DHA


 

DHA


 

DHA