Bayramiç'in Beşik köyü Osman tarlası mevkiinde 7 şüphelinin 40 metrelik çukur açılması olayı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Tarlanın sahibi A.A.'nın babası, D.A'ya ait ev ve işyerinde jandarma tarafından yapılan aramada, bir bacağı kırık bronz olduğu iddia edilen kedi heykeli bulundu. Kedi heykeli Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

HEYKELİN NASIL BULUNDUĞU TESPİT EDİLECEK

Çanakkale Müze Müdürlüğü'nde görevli 2 arkeolog ise kazı yapılan alanda inceleme yaptı. Yürütülen soruşturmada, 40 metrelik çukuru açan şüphelilerin kendi aralarında telefon ile mesajlaşmalarında bir heykelden bahsettikleri belirlendi. Devam eden soruşturma neticesinde, ele geçirilen heykelin kazıda bulunup bulunmadığı tespit edilecek.

[old_news_related_template title="Heyelan tehlikesi olan bölgede define aradılar" desc="Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan bakır işletmesinin atıklarını bilinçsizce atması sonucunda meydana gelen suni heyelan tehlikesi ucuz atlatıldı ve 510 evin tahliyesi son anda durduruldu. Yaşananların ardından riskli alan ilan edilen bölgede arsa sahibi tarafından define arandı. Aranan define bulunamadı ve bölge kaderine terk edildi, mahalle halkı da çalışmalar sırasında alandaki ağaçların kesildiği iddiasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/25/iecrop/resimid_91903301_9190330_16_9_1566730292.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/heyelan-tehlikesi-olan-bolgede-define-aradilar-5298855/"]

Dün adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden D.A., F.G. ve S.K. tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkarılmış ancak adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.

20 GÜNDE KAZMIŞLAR

Öte yandan şüphelilerin 40 metre derinlikteki çukuru jeneratör ile çalıştırdıkları kırıcı hiltiyle 20 günde kazdıkları ortaya çıktı. 10 metreyi kepçe ile kazdıkları, granit kaya tabakasını ise hilti ile deldikleri tespit edilen şüphelilerin çıkan harfiyatı ise çuvallarla başka bir yere taşıdıkları belirlendi. DHA