Deniz Ayas, Can Özçelik/İSTANBUL

2 hafta önce her iki adaya da "Sadece ikinizin yayına çıkması millet iradesinin tecelli etmesi açısından sıkıntı yaratır. Tüm adayların yer alacağı bir buluşma olmalı" teklifinde bulunduğunu belirten Saadet Partisi'nin İstanbul adayı Necdet Gökçınar, bu önerisinin görmezden gelindiğini belirtti.

SAADET ADAYI GÖKÇINAR: İKİ HAFTA ÖNCE İKİ ADAYA DA ÇAĞRIDA BULUNDUM

İmamoğlu ve Yıldırım'ın "Biz bu programa iki kişi katılmak istemiyoruz. Diğer adaylar da katılsın" demelerini beklediğini belirten Gökçınar "Ama tepki gelmediği gibi koşa koşa gittiler. Kimseyi suçlamıyorum. Ancak millet iradesi söz konusu ise diğer iki aday da bu programa dahil olmalıydı." diye konuştu. Medyanın tavrını da eleştiren Gökçınar "İstanbul seçimlerinin iki adaya indirgenmesi yanlış. Vatandaşa adeta 'Biz bu iki adayı seçtik siz de bunlardan birisini seçin' baskısı kuruluyor" yorumunda bulundu.

Saadet'in İstanbul adayı Necdet Gökçınar tarihi programı Sözcü'ye değerlendirdi.


"FETÖ EVİNDE KALSA NE OLUR KALMASA NE OLUR?"

"Canlı yayını izlediniz mi?" sorusuna "Aynı saatlerde Küçükçekmece'de programımız vardı. Daha sonra özet görüntülerini izledim. Tamamını da izleyeceğim" diye yanıt veren Gökçınar, izlediği bölümlerle ilgili tespitlerde bulundu. "Sunucu kardeşimiz Binali Bey'e 'Efendim FETÖ evlerinde kaldınız mı?' diye soruyor. Kardeşim FETÖ evlerinde kalsa ne olur Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği evlerinde kalsa ne olur. Zihniyet ortada. Ben olsaydım Binali Bey'e ne derdim? Derdim ki 'Sizin zihniyetinizin yönettiği İBB'nin şuan 26 katrilyon borcu var. 2 milyar faizini şuan vatandaş ödüyor. Öbür taraftan Ekrem İmamoğlu'nun 5 yıl yönettiği Beylikdüzü Belediyesi'nin 582 milyon lira borcu var. Siz bunları FETÖ yurtlarında kalmış birisi olarak ya da kalmamış birisi olarak yapsanız ne değişir? Siz gerçek gündemi ortaya koyun. Yani İstanbul'un devasa problemleri varken tartışmayı magazinleştiriyorsunuz. " diye konuştu.

"GÖKTEN AFETLE GELEN SORUNLAR DEĞİL"

İstanbul'un birikmiş sorunları için "Gökten gelen afetle değil, kötü yönetimle olan şeyler" diye tarif eden Saadet adayı Gökçınar, "Programda sorulan sorular bile gerçek gündeme ilişkin değildi. Ortada bir tiyatro vardı." dedi. Saadet Partisi'nin görmezden gelindiğini belirten Gökçınar, "31 Mart'tan sonra bir anda var olduk. Ne kadar önemli oy aldığımızı görenler 31 Mart'tan sonra şirinlikler yapmaya başladılar. Hani biz yoktuk, hani biç particiktik? İktidar hırsı gözlerini bürümüş durumda ancak Saadet Partisi olarak biz heyecanla ve iddialı bir şekilde 23 Haziran seçimlerine gireceğiz ve en iyi sonucu alacağız" diye konuştu.

Vatan Partisi'nin İstanbul adayı İlker Yücel, iki adayı da "Ölçüsüz vaatlerde bulunmakla" suçladı.


VATAN PARTİSİ ADAYI İLKER YÜCEL: İKİ ADAY DA ÖLÇÜSÜZ VAATLERDE BULUNDU

Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İlker Yücel de Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında yapılan tartışma programında Saadet Partisi adayı ve kendisinin olmamasını eleştirerek, “Seçmen iki partiye itiliyor. Program çözümsüzlüğün programı oldu. Sınırsız bütçe varmış gibi ellerinde sınırsız vaatlerde bulundular” dedi.

VATAN PARTİSİ VAADİNİN KAYNAĞINI AÇIKLIYOR

İlker Yücel şunları söyledi: “Saadet Partisi ve Vatan Partisinin olmaması seçmeni açıkça yönlendirmek demektir. Program, çözümsüzlüğün programı oldu. Sınırsız bütçe varmış gibi ellerinde sınırsız vaatlerde bulundular.  Halbuki Vatan Partisi her vaadinin kaynağını açıklıyor. Her iki aday da batmış bir büyükşehir belediyesi kurumunun nasıl denkleştireceğini açıklamıyor, ölçüsüzce vaatlerde bulunuyor. Bu ciddiyetsiz bir tutumdur. Programda biz olsaydık onların maskelerini indirirdik. Ayrıca üretim kelimesinin geçmediği bir program bir işe yaramaz. İki aday da bol bol sadaka dağıtacağını anlattı. Halbuki belediyeler kaynaklarını üretime yönlendirmelidir. Ne Binali Yıldırım ‘Kürdistan’ konuşmasını ne de Ekrem İmamoğlu’nun HDP övgüleri programda yer bulmadı. Vatansever seçmenler bunu dikkatli değerlendirmelidir.”