Mevlana Mahallesi'ndeki Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi'nde aile hekimi Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu ve kavgayı ayırmak isteyen öğretmen Ali Türk'ün darp anı, sağlık merkezinin kameralarınca kaydedildi.

[old_news_related_template title="Bakan Koca'dan 'sağlıkta şiddet' açıklaması!" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta şiddet konusunun, son dönemde çok hassas oldukları bir alan olduğunu belirterek, 'Sadece sağlık çalışanları değil, bütün şiddet, gasp gibi suçlarla ilgili tutuklamaya yönelik bir uygulamanın da devrede olması ile ilgili bir çalışmanın olduğunu biliyoruz. Bunun da devreye girmesi ile bu noktadaki eksiğin tamamlanacağının bilinmesini istiyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/12/iecrop/manset-6_16_9_1555091291.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/saglik/bakan-kocadan-saglikta-siddet-aciklamasi-4404574/"]


Görüntülerde, B.K ve kocası M.Y'nin Doktor Yoğutrçuoğlu'nun odasına girişi ve darp anı yer alıyor. Yoğurtçuoğlu'nun yardımına ilk olarak öğretmen Ali Türk ve mesai arkadaşları geliyor. Bu sırada sağlık merkezinde bekleyen kadın ve çocukların korkması kameralara yansıyor. Sağlık merkezinde çıkan kavganın duyulması üzerine çevredeki esnaf da
olay yerine geliyor. Zanlıların olay yerinden uzaklaştıktan sonra polis ekipleri sağlık merkezine ulaşması görüntülerde yer alıyor.

OLAY


Bornova ilçesindeki Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi'nde 29 Mart'ta, Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu, hasta kocası için ilaç yazdırmak isteyen B.K'nin teklifini kabul etmeyince kadın, kocası M.Y. ve yanındakiler, hekimi ve kavgayı ayırmak isteyen öğretmen Ali Türk'ü darbetmişti.

Olay sonrası gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanmıştı.

AA