İlçede, N.Ç. adlı kişi polisi arayarak, kendisini telefonla arayıp, savcı olarak tanıtan bir kişinin, kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini, kendisine yardımcı olmak için para istediğini ve belirttiği adrese 450 bin lira para bıraktığını belirterek yardım istedi. Dolandırıldığını anlayan yaşlı adamın, en son görüştüğü kişinin yine kendisinden 100 bin lira istediğini söylemesi üzerine polis ekipleri harekete geçti.



BAHÇIVAN VE TEMİZLİK GÖREVLİSİ GİBİ DAVRANDILAR

Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, belediye personeli giyindiği kıyafetlerle, bahçıvan ve temizlik görevlisi gibi davranıp söz konusu randevu yerinde önlem aldı. Şüpheli, buluştuğu N.Ç.'den parayı alacağı sırada temizlikçi ve bahçıvan görevlisi gibi davranan polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan M.T. sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

O ANLAR KAYIT ALTINA ALINDI

Öte yandan yakalanma anı da polis kamerası tarafından anbean görüntülenen şüphelinin, Samsun'da ünlü bir kebap ustası olduğu, borçlarından dolayı telefonla dolandırıcılık yöntemiyle para kazandığı belirtildi.  DHA