Düzce’ye bağlı Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde aşırı yağış nedeniyle sel ve toprak kaymaları yaşandı. İlçelere bağlı yollar sel ve heyelan nedeniyle kapanırken onlarca kişi mahsur kaldı. Akçakoca mahsur kalan 21 fındık işçisi ile Cumayeri'nde bir rafting tesisinde mahsur kalan 10 kişi helikopterle kurtarıldı. Bazı köylere hâlâ ulaşım sağlanamazken yaşanan felaketin boyutları gün ağarınca ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise toplamda 51 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Akşam saatlerinde valilik tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre 7 kişinin daha kayıp olduğu ihbarının geldiği bildirildi

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimizde yaşanan yoğun yağış sonrası meydana gelen olumsuzlukları gidermek üzere tüm yetkili ve kurum ekiplerimiz araç ekipmanları ile sahada olup helikopterler marifetiyle Cumayeri ve Akçakoca ilçemizden 69 vatandaşımız kurtarılmış olup, 7 vatandaşımızla ilgili teyide muhtaç kayıp ihbarında bulunulmuştur. Kayıp ihbarı ile ilgili teyit ve arama kurtarma çalışmaları derhal başlatılmıştır."

"ÇALIŞMALAR DERHAL BAŞLATILDI"

Düzce Valisi Dağlı da yoğun yağış sonrası meydana gelen olumsuzlukları gidermek üzere tüm yetkili ve kurum ekiplerin sahada olduklarını belirtti. Helikopterler aracılığıyla Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde mahsur kalan 69 vatandaşın kurtarıldığını bildiren Dağlı, 3 aileden kayıp olduğu yönünde ihbarların geldiğini aktardı. Dağlı, "Esmahanım köyünde 7 kişinin kayıp olduğu ihbarları geldi. Bunlar teyide muhtaç. Kayıp ihbarı ile ilgili teyit ve arama kurtarma çalışmaları derhal başlatıldı" dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika: Düzce'nin Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde yollar kapandı, onlarca kişi mahsur kaldı" desc="Düzce’ye bağlı Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde aşırı yağış nedeniyle sel ve toprak kaymaları yaşandı. İlçelere bağlı bir sel ve heyelan nedeniyle kapanırken onlarca kişi mahsur kaldı. Akçakoca mahsur kalan 21 fındık işçisi ile Cumayeri'nde bir rafting tesisinde mahsur kalan 10 kişi helikopterle kurtarıldı. Bazı köylere hâlâ ulaşım sağlanamazken yaşanan felaketin boyutları gün ağarınca ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise toplamda 51 kişinin kurtarıldığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/18/iecrop/felaket_16_9_1563437791.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/duzcede-asiri-yagislar-cumayeri-ve-akcakoca-ilcelerini-vurdu-5236491/"]

Öte yandan çalışmaların sürdüğü Akçakoca'da etkili sağanak nedeniyle Esmahanım köyünde mahsur kalan 16 kişi helikopterlerle kurtarıldı. Ağır yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.

KIZILAY ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde gece saatlerinden beri etkili olan kuvvetli sağanak ve heyelan nedeniyle yaşanan su baskınlarından olumsuz etkilenen vatandaşlara yardım için uzman ekipler harekete geçti. Afetzedelere gıda, su, battaniye ve benzeri yardım malzemeleri ulaştırmaya devam eden Kızılay ekipleri, bir yandan da ihtiyaç tespiti çalışmaları yürütüyor. Cumayeri ilçesine bağlı Dokuz Değirmen, Yeşiltepe, Harmankaya, Çelikdere ve Büyük Melen köylerinde tespit çalışması yapan Kızılay ekipleri, Dokuz Değirmen köyündeki camiye yerleştirilen mevsimlik işçilere de sıcak yemek ikramında bulunuyor.

Çalışmalarda bölgedeki şubelerinin ve temsilciliklerinin yardımını alan Kızılay, sel nedeniyle mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için bölgede görev yapan ekiplere de destek oluyor. Bölgeye acil beslenme malzemeleri, su, hijyen setleri ve battaniye sevkiyatı başlatan Türk Kızılay, çalışmalar tamamlanıncaya kadar yardımlarına devam edecek.

BAKAN SOYLU DÜZCE'YE GİDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce ili genelinde etkili olan kuvvetli sağanak sonucu oluşan sel ve heyelan nedeniyle incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gidiyor.

 

AA