Düzce'de gece saatlerinde etkisini artıran sağanağın neden olduğu toprak yayması ve sel Cumayeri ve Akçakoca ilçelerini vurdu. Yağışlar nedeniyle dereler taştı bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Cumayeri ve Akçakoca ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle onlarca kişi mahsur kaldı.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI




Yaşanan sel ve su baskınlarında Akçakoca ilçesi kırsalında bulunan fındık işçileri ise mahsur kaldı. Kırsal alanda mahsur kalan çoğu çocuk 21 kişi, bölgede arama tarafa faaliyetleri yapan Kara Kuvvetleri helikopteri ile tespit edildi. Tespitin ardından fındık işçilerinin olduğu alana inen helikoptere alınan işçiler, Düzce Stadına getirildi. Burada Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen 4 ambulansta kontrolleri yapılan 21 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Rafting tesisinde mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı.


Cumayeri ilçesinde de sel ve su baskını nedeniyle 10 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalanlardan 8'i kurtarıldı. Kurtarılanlar, Genelkurmay Başkanlığı´ndan talep edilen askeri helikopterle alınarak Sakarya'ya götürüldü. Sakarya´da bulunan hastanelere kaldırılan 8 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Düzce'de selden etkilenen bölgelerde mahsur kalanlara ulaşılması için bölgeye 3 helikopter gönderildiği belirtildi.

Köy yolları kapandı onlarca kişi mahsur kaldı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA


Bakanlık açıklamasında, "Düzce ili genelinde yağışlar nedeniyle Akçakoca, Cumayeri ve Gölyaka ilçelerinde ve bağlı köylerde sel, su baskını ve heyelan meydana geldi. Yürütülmekte olan çalışmalar çerçevesinde; 51 vatandaşımız kurtarılarak güvenli alana intikalleri sağlandı" denildi.


YAĞMUR DEVAM EDİYOR


Bölgede gece saatlerinde başlayan yağmur ise aralıksız devam ediyor. Müdahale için hazır bekleyen AFAD, İl Özel İdaresi, UMKE ve gönüllü kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Aşırı yağışın devam etmesi nedeniyle zaman zaman yollarda ufak çaplı toprak kaymaları meydana geliyor. Bu nedenle Cumayeri ilçe merkezi ile Dokuzdeğirmen köyü arasında bazı araçlar mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar Cumayeri Belediyesi´ne ait iş makinesinin yardımı ile bulundukları yerden çıkarılabildi.

Devam eden yağışlar nedeniyle bir çok bölgede toprak kayması ve sel tehlikesi devam ediyor.

ULAŞIM SAĞLANAMAYAN KÖYLERDE EVLERDE HASAR OLUŞTU


Dokuzdeğirmen köyü ile Yeşiltepe-Çelikdere-Harmankaya-Büyük Melen köyleri arasında bulunan yol üzerinde birçok noktada meydana gelen heyelanın ardından köylere ulaşımın sağlandığı yolun kapanması üzerine çalışma başlatıldı.  İl Özel İdaresi ile çevre belediyelerden ekipler, bölgede yolun açılması için ağır iş makineleriyle çalışma yürütüyor.
Çalışmalar, dağdan gelen kaya parçaları ve yoğun yağış nedeniyle güçlükle gerçekleştiriliyor. Melen Çayı'nın debisi yükselmesi sonucu tarlalar su altında kaldı. Ulaşım sağlanamayan köylerdeki bazı evlerde hasar oluşurken, bölgedeki bazı rafting tesisleri kullanılamaz hale geldi.

Aralarında çocuklarında bulunduğu 21 kişi helikopterle düzce merkeze getirildi. Foto: İHA