Edirne merkezdeki Mithatpaşa Mahallesi’nde 1973 yılında askeri personel için yapılan lojmanlar işlevini yitirmesinin ardından boşaltıldı. Yaklaşık 5 yıldır kaderine terk edilen lojmanlarda geçmiş terör üyesi olduğu iddia edilen kişiler bile yakalanmıştı. Terk edilen binalar bir süre evsizlere ve uyuşturucu madde kullananların mekanı haline geldi. Mahalle halkı da durumdan rahatsız olarak defalarca binaların yıkılması için yetkililere başvurdu.

YIKIM BUGÜN BAŞLADI


Kullanılmayan lojmanlar arasında 5 binadan oluşan 30 konutun yıkımına bugün başlandı. Kaleiçi semti Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan askeri lojmanların yıkımı Suriye uyruklu 3 kişi çıkarıldıktan sonra ekipler tarafından başladı.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


“MAHALLELİ YIKIMDAN MEMNUN”

Diverbey Mahallesi Muhtarı Turgut Sarıbaşak, “Mahalleme müjde veriyorum. Bugünden itibaren yıkım başladı. İlgili makamlara teşekkür ediyorum. Mahallemizde bir bayram havası var. Mahalleli yıkımdan çok memnun. Suriyeliler, Afganlar, kaçak göçmenler bu binalarda kalıyordu. Yıkım öncesi kaçak göçmenler içeride yatıyordu. Onları yataklarından kaldırdık. Bu binalar 1973 yılında yapıldı. Çok eski olduğu için bu binaların yıkımına karar verildi.  Evsiz kalanlar bu binalarda kaldı. Terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişiler bile yakalandı” ifadelerini kullandı.