Dalyan ve Akçay arasında kalan sahil şeridindeki sazlık alanda aniden çıkan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler sahil şeridi ve yazlıkçıların bulunduğu yerleşim yerine kadar ilerleyince panik olan vatandaşlar alevlere ilk önce kendileri müdahale etti.



Rüzgarın etkisiyle sahile kadar inen alevler yüzünden denizde olan vatandaşlar denizden çıkıp endişeli gözlerle alevleri izledi. Akçay ve Dalyan arasındaki kara yolunda alevler yüzünden trafik durma noktasına gelirken araçlarından inen vatandaşlar itfaiye ve orman ekiplerine yardıma koştu. Göçmen kuşların uğrak noktası olarak bilinen sazlık alanda çok sayıda canlı türünün de telef olduğu belirtildi.



Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına itfaiye ve orman ekipleri müdahale ederken Balıkesir'den havalanan yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmalarına başladı. Yangının devam ettiği kara yolunun halen kapalı olduğu öğrenildi.


MARMARİS'TE YANGIN


Öte yandan Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı. Beldibi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yerleşim yerlerine yakın mesafedeki yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki helikopterle havadan, çok sayıda arazöz ve orman işçisi, itfaiye ekiplerince karadan müdahale ediliyor. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Aynı bölgede yaklaşık aynı saatlerde son 4 günde üçüncü kez orman yangını çıktığı belirtildi.

[old_news_related_template title="Karışan kafalar için... 10 soruda 'yangın söndürme uçakları' polemiği" desc="İzmir'de 3 gün süren orman yangınında 500 hektarlık alan kül oldu. Türkiye ise günlerdir yangından çok, yangına müdahale biçimini tartışıyor. Çünkü son yangına yurt dışından kiralanan helikopterlerle müdahale edildi. Türk Hava Kurumu'na ait uçaklar ile TSK'ya ait yangın söndürme uçakları kullanılmadı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile THK cephesinden ardı ardına gelen açıklamalar ile arşivden çıkan bilgiler de konuyu iyice içinden çıkılmaz bir hale çevirdi. Özellikle Bakan Pakdemirli'nin geçtiğimiz yıl Yunanistan'a 'yangın söndürme uçaklarını' önermesi kafaların iyice karışmasına neden oldu. İşte 10 soru ve yanıtla 'yangın söndürme uçakları' polemiği..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/22/iecrop/thk-ucaklari-aa_16_9_1566464806.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/karisan-kafalar-icin-10-soruda-yangin-sondurme-ucaklari-polemigi-5294484/"]