Türkiye genelinde birçok vatandaş, internet siteleri üzerinden araçlarını satarken dolandırıldıklarını belirterek polise şikâyette bulundu. 2018 yılından itibaren şikâyetlerin artması üzerine çalışma başlatan polis, bir çeteyi belirleyerek takibe aldı.


YÖNTEMLERİ DEŞİFRE EDİLDİ


Takipler ve araştırmalar sonucu çetenin dolandırıcılık yöntemi deşifre edildi. Araştırmalara göre, çete üyeleri internet üzerinden araçlarını satışa çıkaran vatandaşlarla alıcı kılığında irtibata geçiyor. Bir süre pazarlık yapan çete üyeleri haftanın son iş gününde bankaların kapanma saatine yakın 16.00 - 17.00 vatandaşlarla noterde buluşuyor. Daha önceden hazırladıkları sahte havale ve EFT dekontlarını gösteren dolandırıcılar otomobil satıcısına parayı yatırmış gibi gösterdikten sonra devir işlemlerini tamamlıyor. Aracı alan dolandırıcılar sırra kadem basarken, vatandaşlar ise dolandırıldıklarını ertesi gün anlayabiliyor.


1 MİLYON LİRALIK VURGUN


Çalışmalarını tamamlayan ekipler, İstanbul, Samsun, Kayseri, Erzurum ve Kocaeli illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 12 şüpheli sorguya alındı. Yapılan sorgulamalarda çetenin sahte dekontlarla aldıkları araçları hemen başka kişilere sattığı ortaya çıktı. Bu yöntemle 26 vatandaşı dolandıran çetenin 1 milyon liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Yetkililer vatandaşları otomobil satarken çok dikkatli olmaları konusunda uyardı.