Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Çek Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı merkeze alınırken, bu suretle boşalan Çek Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Egemen Bağış atandı.

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Andrej Babis'in Türkiye ziyaretinde düzenlenen Türkiye-Çekya İş Formu'nda konuşan DEİK Başkanı Nail Olpak, eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Prag’a Büyükelçiliğine atandığını konuşması sırasında, 'Prag Büyükelçiliği'ne atanan AB eski Bakanımız Sayın Egemen Bağış’ın ikili ve ticari ilişkilerimize arttırmak adına gayretle çalışacağına inanıyorum' sözleriyle açıklamış, ancak karar Resmi Gazete'de henüz yayımlanmamıştı.

BEYHAN BAĞIŞ'IN 5 EYLÜL'DEKİ PAYLAŞIMI ÇOK KONUŞULMUŞTU

5 Eylül'de Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış'ın Instagram hesabından yaptığı paylaşım sosyal medya çok konuşulmuştu Beyhan Bağış, eşiyle birlikte paylaştığı fotoğrafın altında 'Söyleyecek çok söz var ama bir kerede söylersem yer yerinden oynar' ifadelerini kullandı.

Bağış'ın paylaşımı şu şekilde: "Söyleyecek çok söz var ama bir kerede söylersem yer yerinden oynar… Peyderpey gelecek merak etmeyin, çok doldum, çok yoruldum artık, insanlardan, insancıklardan… Kullanandan, kullandırtandan çok yoruldum… En çok da kendime kızdım… Naif olmanın bile sınırı olmalı… Ama neyse, iyi ki varsın birtanem, daha evvel de yazdım ya hayatın önsözündeyiz."



EGEMEN BAĞIŞ KİMDİR?

Egemen Bağış 23 Nisan 1970 doğrumlu, Türk siyasetçidir. Türkiye'nin ilk Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci'sidir. Babası Abdullah Bağış 1974–1979 yılları arasında Adalet Partisi Siirt Belediye Başkanlığı yapmıştır. The Baruch College of The City University of New York İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları bölümünde lisans eğitimi görüp, Kamu Yönetimi üzerine de yüksek lisans yaptı. 2002'de İstanbul Milletvekili seçildi. AB ile tam üyelik görüşmelerini yürütmek üzere Ocak 2009'da Devlet Bakanı ve Başmüzakereci oldu. Daha önce AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapan Bağış, Genel Başkan Yardımcısı olarak AKP'nin en yüksek yürütme organı olan Merkez Yürütme Kurulu üyeliğinde bulundu.
22. Dönem Türkiye-ABD Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı’na seçildi. Bu arada, NATO-Parlamenterler Asamblesi (PA) Transatlantik Komitesi Başkanlığı ve NATO-PA Türk Grubu Başkan Yardımcılığı Bağış'ın 22. Dönem de yaptığı diğer görevler arasındadır.
Bağış, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi’nin Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. New York'ta bulunan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun Başkanlığı'na oy birliği ile iki defa üst üste seçildi.

17 ARALIK SÜRECİ

24. dönem İstanbul milletvekili olarak tekrar seçildi. Seçim sonrası kurulan 61. Hükûmette yeni kurulan Avrupa Birliği Bakanlığı görevine getirildi.

"BAKARA MAKARA..."

17 Aralık yolsuzluk operasyonuna adı karışan 4 bakandan birisi olan Bağış, tapelere yansıyan 'Bakara-makara' konuşması ile hafızalara kazındı. Bağış 25 Aralık 2013 tarihli kabine revizyonu ile görevini Mevlüt Çavuşoğlu'ya devretti.

FOTO:DHA/Arşiv


YÜCE DİVAN OYLAMASINDAKİ POZU GÜNDEM OLMUŞTU

Egemen Bağış ve adı 17 Aralık sürecindeki yolsuzluk iddialarına karışan bakanlar; Erdoğan Bayraktar, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan hakkındaki gensoru oylaması ise 20 Ocak 2015'te yapıldı.

Oylamada Çağlayan, Güler, Bağış ve Bayraktar hakkında Yüce Divan'a göndermeme kararı çıktı. Oylama sırasında Egemen Bağış'ın verdiği poz ise uzun süre kamuoyunun gündemini meşgul etti.