Yerel seçimler sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu'nun hayatı merak ediliyor. Türkiye'de siyasetin yeni yüzlerinden olan Ekrem İmamoğlu dinamik yapısıyla dikkat çekiyor. CHP'li Ekrem İmamoğlu yerel seçimlerde İYİ Parti tarafından da desteklenmişti. İşte İBB yeni başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında merak edilenler...

EKREM İMAMOĞLU NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Ekrem İmamoğlu, 1970`te Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir. Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor.

İMAMOĞLU'NUN BEŞ MADDEDE HEDEFLERİ

İmamoğlu hedeflerini beş maddede sıraladı:

1-İstanbul'un ulaşım ve trafik sorununu çözmek.
2-İstanbul'daki kent yoksulluğu ile mücadele etmek ve pahalı yaşamı ucuzlatmak.
3-İstanbul'da doğru kentsel planlama ile çevre, imar ve deprem sorunlarını çözmek.
4-İstanbul'un işsizlik sorununu çözmek, yeni ekonomi ve yaratıcı endüstriler için İstanbul'u bir çekim merkezine dönüştürmek.
5-İstanbul'un yaşam kalitesini yükseltmek, kültür, sanat ve spor faaliyetlerini, İstanbul'un tamamına yaymak.

 

ekrem imamoğlu sözcü ile ilgili görsel sonucu

İMAMOĞLU HEDEFLERİNİ NASIL GERÇEKLEŞTİRECEK?

Hedeflerini açıkladıktan sonra bunları nasıl gerçekleştireceğine de değinen İmamoğlu, beş temel yönetim anlayışını açıkladı.

1-Kent Anayasası, toplumsal uzlaşmayla yazılan yeni bir mutabakat belgesi.
2-Kente özen ve insana saygıyla
3-Sürdürülebilirlik ve inovasyonla
4-Yaşam kalitesi önceliğiyle
5-Demokratik katılım ve ortak akılla