Ekrem İmamoğlu, 16 Haziran Pazar günü yapılacak olan ve İsmail Küçükkaya tarafından sunulacak olan ortak yayın için rakibi AKP'li Binali Yıldırım'ın soruların görüşülmesini talep ettiğini iddia etti.

İddia üzerine Yıldırım'ın ekibi canlı yayın sırasında bir mesaj göndererek böyle bir girişimlerinin bulunmadığını açıkladı.

 

YILDIRIM'DAN SORU YANITI

Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu'nun iddialarına sosyal medyadan, "CHP adayı biraz önce ortak canlı yayınla ilgili "Binali Yıldırım soruları istemiş bana bilgi geldi" diyor. Sonra da kendisine tarafların yalanlaması iletildiğinde "öyle değilse yanlış anlamışım" diyor.

Varsa elinde kanıt ispatlasın yoksa da özür dilesin. Yalan söyleme üzerine kurulu çirkin bir siyaseti İstanbullular hak etmiyor. Bunun adı basitliktir." şeklinde yanıt verdi.



Ekrem İmamoğlu'nun canlı yayındaki açıklaması şöyle;

"SAYIN YILDIRIM, SORULARIN GÖRÜŞÜLMESİNİ TALEP ETMİŞ"

İçerikle ilgili sunan kişinin özgün kalması zorunda ve gündemi toparlayıcı zihinlerde 31 Mart günü dahil olmak üzere zihinlerde hangi soru varsa sorulmasından yanayım. Bir sınırlamanın gazetecinin oradaki duruşuna ters olacağı kanaatindeyim. O özgürlüğünün ve özgünlüğünün korunmasından yanayım. Asla bir sınırlama olmasından yana değilim. Bana soruları yollamasa da olur bu kadar net söylüyorum. Kendileri nasıl hazırlıyorlarsa elbetteki eşitliğin korunması halinde. Ama sanıyorum Sayın Yıldırım, soruların görüşülmesini talep etmiş. Yani biz müdahale eden değil sadece gözetleyen konumda olalım. İstanbul’un dününü yarınını, 31 Mart öncesini sonrasını, 6 Mayıs sürecini, 18 günlük süreci hepsini konuşalım istiyorum.

Bana da yazanlar var; ‘O kabul etmedi şimdi de siz vazgeçin’ diye. Olur mu öyle şey? Asla. Biz 17 yıldır bu neden yapılmıyor diye ısrar eden bir anlayışa sahibiz. Dolayısıyla bugün pozisyon değişti; tereddütler arttı çok detaya girmeyelim. Böyle şeyleri ben doğru bulmam. Kaldı ki ben bu münazaraya alışık bir insanım. Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğum dönemde, bir belediye başkanı olarak sizin oturduğunuz koltuk misali bir koltuğa oturup sağıma soluma ilçedeki siyasi parti ilçe başkanlarını 5 yıl boyunca en büyük festivale davet edip beni sorgulayın bende cevap vereyim diyen bir insanım. Bazı partiler hiç gelmemeyi tercih etti. Ama birçoğu katıldı. Bu olması gereken inanılmaz ferahlık rahatlık yaratır toplumda. Yani çekişmeler, iftiralar, yalanlar hepsi söner gider. Çünkü insanlar birbirlerine bakarken zaten söyleyeceklerinin içerisinde emin olmadığı ne varsa unutur. Kimse hakkında bir iftira atmışlığım yok, İstanbul’u konuşmuş birisiyim.

[old_news_related_template title="İmamoğlu: TC'nin yaklaşık 100 yıllık bir kuruluşunu hangi ithamla suçluyorsunuz?" desc="İstanbul'un seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, NTV-Star TV ortak yayınında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, canlı yayında bir gazetecinin Koç Holding'den uçak kiralamasıyla ilgili imalı konuşmalarına, 'Bakın diyorsunuz ki 'Siyasete alet olmuş bir grup' siz bile bence bir kusur işliyorsunuz. O uçağı Binali Yıldırım kullanırken ne kadar analiz etmişse. Ya da diğer bakanlar o firmadan helikopter ve uçak kiraladığında ne kadar  analiz etmişse... Benim arkadaşlarım da o kadar analiz etti. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin yaklaşık 100 yıllık bir kuruluşunu hangi ithamla suçluyorsunuz? Sizinle ne kadar temasımız varsa o kurumla da o kadar temasımız var. Sizin şu an çalıştığınız grubun, parti olarak bugünkü iktidarla temasının milyonda biri kadar temasım yok' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-ekrem-imamoglu-ntv-star-tv-ortak-yayininda-5112817/"]