YSK kararı ile iptal edilen ve 23 Haziran'da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile tekrar seçilen Ekrem İmamoğlu yüzde 54,21’ine denk gelen 4 milyon 741 bin 868’ini aldı. Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım da oyların yüzde 44,99’una denk gelen 3 milyon 935 bin 453 oy aldı. Şimdi ki merak konusu ise Ekrem İmamoğlu mazbatayı ne zaman alacak?

EKREM İMAMOĞLU MAZBATA NE ZAMAN ALACAK?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı yazılı açıklamasında; Perşembe saat 18:30'da Saraçhane'deki İBB binasına gideceğini ve başkanlık mührünü alacağını duyurdu. Mazbata için henüz resmi bir açıklama gelmezsen 26 Haziran Çarşamba günü mazbata için davet edilmesi bekleniyor.



EKREM İMAMOĞLU TARİH VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçim sonuçlarının ardından Beylikdüzü’nde zafer konuşmasını yapmış ve bir gün boyunca kameralar karşısına çıkmamıştı. Maslak’ta bulunan ofisi çıkışında kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mazbatayı ne zaman alacağı sorulan İmamoğlu, “Muhtemelen yarın (Çarşamba) alacağız. Şu ana kadar bize iletilen bir itiraz, negatif bir şey yok. Sabırsızlıkla görevimizin başına geçmeyi bekliyoruz. 16 milyon insanı ayırmayacağız” ifadelerini kullandı.