Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul ile ilgili kritik kararı verdi. YSK, İstanbul’da seçimlerin yeniden yapılmasına hükmetti. İstanbul 23 Haziran’da sandık başında olacak. YSK kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, Fatih Portakal'ın sunduğu FOX TV ana haber bültenine konuk oldu.

Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı program reyting rekoru kırdı. İmamoğlu’nun konuk olduğu FOX Haber, bütün kategorilerde birinci oldu. Program AB’de 13.06, total grubunda 11.38, ABC1’de 12.77 reyting aldı.

İMAMOĞLU REKORUNUN DETAYI

Önce biraz bilgi. Ülkemizde neredeyse 'rekor' kelimesinin eş anlamı haline gelen reyting, Türkçesi 'toplam izlenme oranı...' Bir de share var... Onu pek fazla kullanmıyoruz ama reyting olayından daha önemli. Türkçesi, izlenme payı.. Bu işi bilenler izlenme payını daha çok önemsiyor. Nedenini basitçe bir örnekle izah edelim. Share'i 10 olan bir program, o saatte Türkiye'nin dört bir yanında açık olan her 100 televizyonun 10'unda izlenmiş anlamına geliyor. Buradaki 10 az değildir yani.

DÜN AKŞAM SHARE NE OLDU?

Peki, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, YSK tarafından elinden mazbatası alınan ve 23 Haziran'daki tekrar seçimde tekrar aday olan Ekrem İmamoğlu'nun FOX TV Ana Haber bültenindeki açıklamalarında durum ne oldu? Türkiye'de o an (Ki henüz televizyon izleyicileri için pik saat değildi. Pik saat 20:30-21:00 kabul edilir) açık olan her 100 televizyonun 30'unun karşısında oturanlar İmamoğlu'nu izledi.
Share'in en üst oranı ise televizyon dünyasında 60 kabul edilir. 60 nedir? Türkiye için ortalama 70 milyon izleyen demektir. İmamoğlu'nun yakaladığı yüzde 30'luk share bu açıdan bakılıp kaba bir hesapla şu rakamı gösteriyor: 21 milyon insan!

TOTAL REYTİNG SONUÇLARI



[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu, zarf ve pusulalarla tane tane anlattı" desc="31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimin yenileme kararının ardından gazeteci Fatih Portakal'ın sunduğu FOX TV Ana Haber'e konuk oldu ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. İmamoğlu elindeki zarf ile YSK’nın yaptığı hukuksuzluğu tek tek anlattı: 'Bu zarfa 4 tane oy attınız. Belediye Meclis Üyeliği, pırıl pırıl hiç sorun yok. Muhtar, bunda da sorun yok. Aynı zarfta bunlar. İlçe Belediye Başkanlığı bunda da hiçbir sorun yok. Ne güzel her şey harika. Sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı. İlçe belediye başkanlıklarında 25'ini sen kazandın ya her şey güzel. Ekrem İmamoğlu kazandı diye İBB şaibeli, yolsuzluk var bu var, şu var. Ben buna gülüyorum. Kurdukları cümleleri ben burada kurmayı edepsizlik kabul ediyorum'" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/08/iecrop/still0508_00007-1_16_9_1557297558.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ekrem-imamoglu-zarf-ve-pusulalarla-tane-tane-anlatti-4717636/"]

AB REYTİNG SONUÇLARI


20+ABC1 REYTİNG SONUÇLARI



GOOGLE ARAMALARINDA İMAMOĞLU ETKİSİ

Ekrem İmamoğlu'nun FOX Haber'e konuk olduğu saatlerde Google Trends 'fox tv' arama teriminin artışını aşağıdaki gibi gösteriyor;