Endonezya Kara Kuvvetleri Komutanı Muhammed Rusli yılbaşını geçirmek için İstanbul’a gelerek Bakırköy’de bir otele yerleşti. 1 Ocak günü otelin restoranında ailesiyle yemek yiyen Rusli’yi iki kişi takibe aldı. Şüpheliler bir süre sonra Rusli’nin arka tarafındaki masaya oturdu. Müşteri gibi davranan iki kişi, bir süre sonra Rusli’nin sandalyesinde asılı duran ve içinde  8 bin dolar olan çantadaki cüzdanı alarak uzaklaştı.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ


Yemeğini bitirdikten sonra durumu fark eden Rusli, olayı hemen otel görevlilerine bildirdi. Otel yetkililerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri restoranın güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucu şüphelilerin kimliklerini belirleyen ekipler kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

ŞÜPHELİLER YAKALANDI


Yürütülen takipleri sonucu Cezayir uyruklu şüpheli S. Bouabıd (48) ve Polonya uyruklu şüpheli A. Raıs (43) Yeşilköy'de gözaltına alındı.

Emniyette sorguya alınan şüphelilerin geçmişte de aynı yöntemle 4 bin 100 dolar ile 13 bin lira para çaldıkları ve benzer suçlardan kayıtlarının olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli adliyeye sevk edildi.