Kartal'da bir anda yerle bir olan 8 katlı binada, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışamaları devam ediyor. Enkaz altında yakınları olan gözü yaşlı ailelerin umutla bekleyişi sürerken, yaşanan faciaya dair yeni ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

"BİZİ KURTARIN DİYE SES DUYDUK"


Çöken binanın bulunduğu cadde üzerinde Berber dükkanı olan Hüseyin Aydemir, enkaza ilk koşan isimlerden. Aydemir, binanın çökme anında bir büyük bir gürültü oluştuğunu belirterek kurulan can pazarını şöyle anlattı "Ben dışarıya havlu asmaya çıkmıştım. O esnada büyük bir gürültü oldu. Her yer toz olmuştu. Toz biraz kalkınca biz hemen çöken binaya koştuk. Enkaz altından bir kadının 'Bizi kurtarın' dediğini duyduk. Hemen molozları temizlemeye başladık. Bir kadını ve 7 aylık bebeğini sağ salim çıkarttık. Daha polis ambulans gelmeden biz anne ve bebeğini babalarına teslim ettik. Daha sonra 4 kişiyi daha enkaz altından çıkarttık."

"DAHA BÜYÜK BİR FACİA OLABİLİRDİ"

Salı günleri çöken binanın bulunduğu cadde de semt pazarı bulunduğunu söyleyen Aydemir, "Olay Salı Günü olsaydı daha büyük facia olurdu” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Çöken bina devletle barışmış!" desc="İstanbul Kartal'da önceki gün çöken binanın imar barışından faydalandığı ortaya çıktı. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen '1992 yılında yapımına başlanan ve 1998 yılında üzerine kaçak olarak 3 kat ilave edilen binadaki kat maliklerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurarak binayı yasal hale getirdiğini tespit ettik' dedi. Köymen; 'Deprem güvenliği olmayan, kaçak olduğu için yıkılması gereken yapılar imar barışıyla yasal hale getirildi. Sonucunda insanlar bu düzenlemenin bedelini hayatlarıyla ödüyor” diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/kartal-bina-dha_16_9_1549546127.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/coken-bina-devletle-barismis-3438138/"]