Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemizin çukur terörüyle esir alınmak istendiği o zorlu günlerde siz 'istikrar' dediniz. Ardahan'dan çok daha güçlü bir destek bekliyorum. Ardahan'dan tüm bölgelere örnek olacak rekor düzeyde oy bekliyorum.

Ardahan istikrar ve güven ortamının değerini çok iyi bilir. Barış olmadan huzur olmaz, birlik olmadan dirlik olmaz. Dayanışma olmadan refah olmaz. Ekonomik ve sosyal kalkınmanın anahtarı birlik siyasetidir.

KARDEŞ KAVGASINA SÜRÜKLÜYORLAR


Türkiye'nin yürüyüşünü engellemeye çalışanların, sürekli farklılıklarımızı kaşıması asla tesadüf değildir. Ülkemiz kavgalar yüzünden ciddi bedeller ödedi. Son 30 yıldır Türk Kürt denilerek milletimizi kardeş kavgasına sürüklemek istiyorlar. Biz Yunus dili konuşuruz. Ne Arap'ın beyaza ne beyazın Arap'a üstünlüğü yoktur. Kardeşi kardeşe kırdırma politikasının ülkemize zararı çok büyük olmuştur. O dönemler şimdi geride kaldı.

FARKLI ADIMLAR ATACAĞIZ


Bay Kemal'in izinden gittiği kişiler vardı o günlerde iktidarda... Gaz kuyruklarını hatırlarla, benzin kuyruklarını hatırlarlar... Biz bunları CHP döneminde yaşamadık mı? Bu senin SSK müdürü olduğun zaman hastane kapılarında kıvranan hastaların kuyrukları değil, bu kuyruklar varlık kuyruğu... Benim vatandaşım simsarların elinden alındı. Fiyatlar bir anda yüzde 50 düştü. Daha da düşüyor. Bay Kemal şimdi rahatsız oluyor. Biz sömürücülere bu ülkede hayat hakkı tanımayacağız. En ucuz şekilde bunları halkamıza ulaştırıyoruz. Fiyatlar yerine gelirse biz sa çekileceğiz, yerine gelmezse farklı adımlar atacağız. En basit ihtiyaç maddelerinin aranıp bulunamadığı zamanlarda iktidarda CHP vardı. Bu kuyruklar varlık kuyruğu. Tanzim satışlarla fiyatlar bir anda düştü, daha da düşüyor.

PARAYI KANDİLE GÖNDERDİLER


Türkiye çok uzun yıllar az gelişmişliğe mahkum olmuştur. Bu belediyeler gelen parayı Kandil'e gönderdiler. Utanmadan ülkemizi bölmeye çalıştılar. Bunlara dersi 31 Mart'ta bir Osmanlı tokadı atıyor muyuz?

Son 17 yılda demokrasimiz düzeldi, vesayet geriledi. Milletimizi birbirine düşürmeyi hedefleyen hiçbir girişim amacına ulaşamadı. Gizli, açık darbe teşebbüsleri milli iradenin çelikten zırhını delemedi.

Uzun yıllar sonra 81 ilimizin tamamı layık olduğu hizmetlere bizim dönemimizde kavuştu. Çünkü biz birileri gibi bölge siyaseti yapmadık. Biz hiçbir zaman Türkiye haritasını renklere göre bölmedik. Biz CHP gibi sadece sahil kenarlarına hapsolan bir parti olmadık. Biz Batı'ya ne götürdüysek, Doğu'ya da onu götürdük.

'SEN KİMİN CEBİNDEN NEYİ BEDAVA YAPACAKSIN'


Türkiye gerçek manada sosyal devletle bizimle tanıştı. Çünkü biz CHP gibi sosyal devletin lafını değil icraatını yaptık. İhtiyaç sahibi aileler öncelik verdik. Senelerce milleti makarnacı kömürcü diye aşağılayanlar. Sanki kendileri değilmiş gibi. Şimdi kalmış utanmadan sosyal devlet bitti diyor. 17 senedir halka her türlü hakareti edenler şimdi sosyal devlet ilkesinden bahsediyorlar. Ne diyorlar; 'Doğum yapmış, 4 yaşına kadar çocuğu olan annelere otobüsler bedava olacak.' Onda sonra gençliğe, şu yaşa kadar olan gençlere otobüs bedava.

Ya sen kimin cebinden kime neyi bedava yapacaksın. Kalkarsın belli bir indirim dersin eyvallah. Bunlara inanıyor musunuz?  Ya biz 65 yaş üstüne otobüsleri bedava yaptık. Niye? 65 yaş üstündeki benim vatandaşım zaten elden ayaktan kesiliyor. Bir şey yaptığınız zaman bunu bir ifadesi olsun. tanımı olsun onlar bedava kullanıyorlar. Bunların sırtında küfe yok kuru sıkı atıyorlar.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'a doğum günü sürprizi" desc="Emel Sayın, Yavuz Bingöl, Kutsi, Murat Dalkılıç, Cengiz Kurtoğlu ve Ahmet Özhan gibi isimlerin yer aldığı bir grup sanatçı, 65 yaşına giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde doğum günü sürprizi yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/cumhurbaskani-sli_16_9_1551181842.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/cumhurbaskani-erdogana-dogum-gunu-surprizi/"]