Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti;

"Bir defa ben yayını beğenmedim. Objektif bir yayın anlayışı yoktu. Sürelerden soru soruş şekline kadar, ciddi bir tarafgirlik söz konusuydu. İki adayın konuşma sürelerine baktığınız zaman, 'süreleri dikkatle kontrol edeceğim' demesine rağmen buna dikkat edilmemiştir. Sayın Yıldırım'a 4 dakika daha az süre tanınmıştır."

[old_news_related_template title="Son dakika... Erdoğan: Uğur Dündar'la yaptığımız program çok adildi" desc="Sosyal medya ve TV ortak yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu havaalanında yaşanan olayla ilgili İmamoğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, 'Sayın valimiz bu işi yargıya taşıyacak. Tabi burada kararı yargı verecek. Yargı bu konuyla ilgili yasal kararı verecektir. Cezası belli bir süreyi aşarsa benim nasıl belediye başkanlığım düştüyse onun da başkanlığı düşer' dedi. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'la yaptığı programı hatırlatan Erdoğan, 'Uğur Dündar'la Baykal döneminde bir tartışmamız olmuştu. Adil bir tartışma olmuştu. Gönlümüz öyle adil bir tartışma isterdi' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/20/iecrop/erdgn_16_9_1561060042.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-erdogandan-vip-aciklamasi-5189587/"]

CHP: 10 AKP: 26

"Çok daha ilginç bir şey var" diyen Erdoğan, "Sayın Yıldırım'ın sözleri zaman zaman kesilmiş, ama rakibinin ise bu konuda çok fazla bir sıkıntısı olmamıştır. CHP adayının 10 kez, Yıldırım'ın 26 kez sözünün kesildiğini görüyoruz. CHP adayının moderatörle bir araya gelmesi. '3-5 dakika görüştük' dediler. Sonra ortaya çıktı ki 45 dakika görüşme olmuş" ifadelerini kullandı.

"MODERATÖR SORUYU SORUYOR, KARTONLAR HEMEN ÇIKIVERİYOR"

Erdoğan sözlerine, "O akşam program esnasında, CHP adayının yanında kutucuklar var, üzerilerinde de konu başlıkları var. Konu başlıklarına göre de o kutucukların içerisinde de o gösterdiği kartonlar var. Çok ilginçtir ki, moderatör soruyu soruyor, hemen o kutucuktan o kartonlar hemen çıkıveriyor. Bu kadar da olur mu? O kutucukların hepsinin resmini aldık. Soru soruluyor, sorulduğu anda da hemen ilgili karton çıkıyor, cevabını da ona göre veriyor. Bu, adil bir tartışma olmaz. Hem siyasi, hem ahlaki değerlere dair bir tartışma halini aldı bu" diyerek devam etti.

"BEN FARKLI İSİMLER VERMİŞTİM"

Erdoğan, "Bir moderatör olarak kendini bitirmiştir. Bana da soruldu, 'nasıl yapalım' diye. Ben farklı isimler vermiştim. Ama bu isimler adaylar tarafından herhalde makul karşılanmadı ve iş bu noktaya geldi" dedi.


[old_news_related_template title="Yıldırım'ın performansı yeterli mi değil mi? Erdoğan değerlendirdi" desc="AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Yıldırım ve İmamoğlu oturumu hakkında açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım'ın dinamik bir görüntü sergilediğini ifade eden Erdoğan, 'Binali Bey'in rakibinden (Ekrem İmamoğlu) önce siz Binali Bey'i tanımışsınızdır. Performansı değerlendirirken daha dinamik bir görüntü sergilemek, diğer taraftan da birikimiyle ağırlık gösteren bir aday... Bu şekilde ele aldığımız zaman Binali Bey'in duruşunda bir olgunluk, derinlik... ' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/20/iecrop/ee_16_9_1561060703.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/yildirimin-performansi-yeterli-mi-degil-mi-erdogan-acikladi-5189616/"]