AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı sosyal medya ve TV ortak yayınında Ahmet Hakan, Salih Nayman ve Işıl Açıkkar’ın sorularını yanıtladı.

Programda, Saadet Partisi'yle ilgili bir konuşma yapan Erdoğan, söyledikleri sosyal medyada gündem oldu.

ÖNCE "KABUL EDİLEMEZ", SONRA "ÇOK YERİNDE BİR TESPİT"


Işıl Açıkkar, Erdoğan'a, Milli Görüş Platformu'ndan bir ismin, 23 Haziran seçimlerine dair görüşlerini sunarken, söz konusu ismin “Binali Yıldırım’a verilen oy düşmana atılmış füze gibi kıymetlidir” dediğini aktardı. Erdoğan, cümlenin önce Binali Yıldırım'a karşı söylendiğini sanarak, "Şimdi tabii her şeyden önce bu konuya çok fazla da girmek istemem de… Öyle insanlar konuşuyor ki, bu insanlar bakıyorsunuz siyasette o olgunluk seviyesini yakalamamış. Şu ifade kullanılır mı?" diye belirtti. Daha sonra ise, Salih Nayman, cümleyi düzeltip, Işıl Açıkkar da sözleri bir kez daha vurgulayınca, Erdoğan'ın bir anda fikir değiştirdiği fark edildi.

Bu kez Erdoğan, söz konusu sözlerle İmamoğlu'nun eleştirildiğini anlayınca, “Ha o şekilde... Söyleyen kim? Yani Salih Bey’in ifade ettiği gibiyse, yerinde bir tespittir. O zaman çok yerinde bir tespit" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Erdoğan'ın önce "kabul edilemez" bulduğu sözlerin, sonradan "çok yerinde bir tespit" şeklinde lanse etmesi sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girdi.

Milli Görüş Platformu Sözcüsü Necmettin Aydın, "Binali Yıldırım'a verilen oy düşmana atılan füze kadar değerlidir" demişti.