Erdoğan şunları kaydetti;

"Anıtkabir olayında bakıyorsunuz İstanbul'dan beyfendi çıkıyor, gidiyor. Sen bir defa şu anda mazbatanı aldın mı? Almadın. Mazbatanı almadığın halde, bir defa Anıtkabir'in protokol işlevi nedir, bundan da haberin yok. Orada buna kılavuzluk yapanlar, onlar da yanlış kılavuzluk yaptılar ve burada sen git Misak-ı Milli Kulesi'nde deftere nasıl yazılacağını da bilmiyor. Böyle bir şeyi zaten yazma hakkın da yok. Belediye başkanlığı mazbatanı alırsın, eyvellah. O zaman bunu rahat rahat yaparsın. Buna da kimse mani olmaz. Ama şu andaki yaptığı işlev, bir defa protokol usulü açısından kesinlikle yanlıştır.

Kalkıp daha mazbatasını almadığı bir yerde altına da böyle bir isim işledi ve şimdi noldu? Milli Savunma Bakanlığı da defteri oradan çekti, aldı."

İMAMOĞLU YANIT VERDİ: BİR DAHA GİDERİM BİR DAHA İMZALARIM

Erdoğan'ın bu sözlerine Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt gecikmedi. İmamoğlu gerekirse yine gideceklerini belirterek şunları söyledi:

"Anıtkabir'de o defteri almışlarsa bir daha giderim, bir daha imzalarım. Fırsat buldukça Anıtkabir'e gideceğim, yine gideriz, yazarız. Bizim için sorun olmaz.  Kaldı ki usullere bu kadar hassaslarsa İstanbul'da uygulanan usule ilişkin bir yorum yapmıyorlar, göz atmıyorlar. Hala hayretle karşılıyorum. İstanbul'da yaratılan ortamın en büyük müsebbibi seçim gecesi yapılan, "kazandık" açıklamasıdır.

İmamoğlu, basın mensuplarının Recep Tayyip Erdoğan'ın "Anıtkabir'e kılavuzluk edenlerin yanlışı" sözlerini hatırlatmaları üzerine şu yanıtı verdi: "Anıtkabir'e gitme fikri benimdi. Seçimden sonra, seçimi kazanınca gideceğim demiştim. Kaybetseydim de gidecektik. Yani bu ziyaretim tamamen kendi fikrim."