Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Donald Trump'ın Türkiye ile ilgili mesajları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"TRUMP, ÜZERİNDEKİ BASKIYI HAFİFLETMEK İÇİN MESAJ VERİYOR"

Trump'ın üzerindeki siyasi baskıları hafifletmek için bu mesajları verdiğini vurgulayan Erdoğan, "Sayın Trump güvenli bölge konusunda doğru bir karar verdi. Pazar akşamı yaptığımız telefon görüşmesinde kendisiyle karara bağladık. Fakat ABD askeri ve güvenlik bürokrasisi Başkanlarının talimatlarını yerine getirmiyor. Siyasiler ve medya Trump üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor. O da bu baskıları hafifletmek için mecburen tweet üzerinden bazı mesajlarını veriyor. Biz yapıcı yaklaşım içinde olmaya ve adımlarımızı kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Beklemeden, bekletmeden devam edeceğiz." dedi.

[old_news_related_template title="Son Dakika... ABD Senatosu'nda Türkiye karşıtı tasarı" desc="ABD Senatosunun, Suriye sınırındaki terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı' dolayısıyla Türkiye'ye karşı bir yaptırım paketi hazırladığı bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/10/iecrop/abd-senatosu_16_9_1570666119.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/abd-senatosunda-turkiye-karsiti-tasari-5380645/"]

ABD'Lİ SENATÖRE TEPKİ

Erdoğan, ABD'li senatör Lindsey Graham'ın Türkiye'ye yaptırım tehdidi için de, "Bu beyefendi dürüst değil, garip açıklamalar yaptı. Yenilir yutulur değil. Siyaset, dürüstlük üzerine yapılırsa prim kaydeder, yapılmazsa sen de edindiğin arkadaşlarını kaybedersin. Yaptığı açıklama sayın Trump’ı zora sokacak bir açıklama. 13 Kasım‘da Washington‘da olacağız. Konuşma fırsatımız olacak." ifadesini kullandı.

"KÜRTLERLE SORUNUMUZ YOK, SORUNUMUZ TERÖR ÖRGÜTÜYLE"

Güvenli bölge ile ilgili atılacak adımlarda hedefin kesinlikle terör örgütleri olduğunun altını çizen Erdoğan, "Bizim Kürtlerle herhangi bir sorunumuz yok. Sorunumuz terör örgütleridir, terör örgütünün buradan çıkmasıdır. Kürtlere karşı mücadele veren ve onları katleden biz değiliz." dedi.