Kesin olmayan resmî sonuçlara göre, İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i, Kartal Belediyesi’nde ziyaret ederek tebrik etti.

“3 BİN OYLA KAZANDIK DİYE KENDİLERİ NEDEN AÇIKLADI”

Kartal Belediyesi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’ya gitmeden önce “13 bin-14 bin oyla seçimi kazandım diyemezsin” sözleri soruldu. İmamoğlu, “Ben artık bazı açıklamaları takip etmiyorum. Üzülerek takip etmektense takip etmemek daha iyi. Şuan 15 binin üzerinde bir oy var. Her oy değerlidir. Bir oy bile değerlidir. Madem bu sayıyı bu kadar az görüyorlar, neden 3 bin oyla kendileri kazandık diye açıklama yaptı? En başta söz verdiğimiz gibi bir oya bile zarar gelmeyeceğini söylemiştim. Sandık başlarında arkadaşlarımızın nöbeti devam ediyor. Onlara minnettarım. Sayın Bahçeli’nin bir sözü var. ‘Bir oyla bile seçim kazanılır.’ diye. Ne kadar doğru. Bir oyun bile kıymetini anlatıyor. 3 bin oyla onlar havalandı ama biz 16 bin oyla havalanmıyoruz. 16 milyon insan kazandı.” şeklinde yanıt verdi.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul açıklaması:14 bin oyla seçimi kazandım demeye hiç kimsenin hakkı yok" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. 'Usulsüzlükler bazı değil bütünü usulsüz' diyen Erdoğan,'İstanbul'da 13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmesine gerek yok' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/08/iecrop/resimid_7_16_9_1554708314.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/erdogan-rusyaya-gidiyor-4336156/"]