15 Temmuz öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde düzenlenen, Vahdettin Köşkün'deki 'ulusal güvenlik konulu' bilgilendirme toplantısına başta Sözcü olmak üzere, Cumhuriyet, Birgün, Fox TV, Halk TV ile KRT gibi bağımsız ve tarafsız medyanın temsilcileri davet edilmedi.

Sabah, Ntv, CNNTürk, Hürriyet, Ahaber ve benzeri medya gruplarının temsilcilerinin yer aldığı toplantıya tarafsız gazeteciler ve muhalefet partilerinden tepki geldi.

"KIZGIN DEMİR BÖYLE SOĞUMAZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuyla ilgili olarak, "İktidar kendi havuz medyasını, haram medyasını oluşturdu. Bu iktidar FETÖ ile işbirliği yaparken muhalif dedikleri basın onlara karşı duruyordu. Sözcü'nün olmadığı yerde basın da olmaz. Sadece kendi partisinin yayın organlarını çağırmış. Devlete FETÖ'yü AKP yerleştirdi. 15 Temmuz darbesine karşı dik duruşu sergileyen Sözcü'nün 15 Temmuz'un yıldönümündeki toplantıya davet edilmemesi aynı kafanın devam ettiğini gösteriyor. Ergenekon ve Balyoz gibi kumpaslara Sözcü karşı çıktı, hukukun yanında yer aldı. 25 Temmuz'da demokrasinin yanında durdu. Bu toplantıya Sözcü, Cumhuriyet gibi gazetelerin davet edilmemesi bu gazetelere değil, iktidara kaybettirir. Ülkemizde gerçeğin sesi bu gazetelerdir. Kızgın demir böyle soğumaz" ifadelerini kullandı.

"SÖZCÜ'YÜ ÇAĞIRMAMALARI EN ÇOK SATAN OLMASINI ÖNLEDİ Mİ?"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ise "Başta Sözcü'yü çağırmamaları, uçaklarda sattırmamaları, FETÖ'cü gibi gülünç davalar açılması Sözcü'nün en çok satan gazete olmasını önleyebildi mi? Sayın Erdoğan'a şunu hatırlatmak isterim ki, basın özgürlüğü yönetenlere değil yönetilenlere lazmdır ve bunu sağlamadan demokrasiden söz edilemez" açıklamasında bulundu.

YARKADAŞ VE ŞENTÜRK'TEN DE TEPKİ GELDİ

Barış Yarkadaş sosyal medya paylaşımında "Erdoğan'ın CB sıfatıyla yaptığı toplantıya, @gazetesozcu , @FOXhaber , @tele1comtr @halktvcomtr @krt , @cumhuriyetgzt , @BirGun_Gazetesi, @evrenselgzt ve daha birçok medya kuruluşu davet edilmedi. Bu kurumlara AKREDİTASYON uygulandı. Hem de "Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nde... Türkiye'nin en etkin medya kuruluşlarının temsilcilerinin davet edilmediği toplantıda S400'ler konuşuldu. Demek ki; Türkiye'nin en çok okunan gazeteleri ile en çok izlenen TV'lerinin takipçilerinin bilgilenmesini önemsemiyorlar. Bu davranış, 'milli birlik' iddiasını boşa düşürüyor..." dedi.

Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ise tepkisini, "Ne yani ,Sayın Cumhurbaşkanı’nın ve kurmaylarının S-400’lerle ilgili görüşünü, kameralara kapalı toplantıya davet edilmeyen FOXhaber diğer kanallara sorup mu haber yapacak?Ha bu mesajları izleyicinin büyük çoğunluğunun duymasına gerek yok diyorsanız o başka!" ifadeleriyle gösterdi.